Skocz do zawartości

[e60] NCS i lighting system, stop carefully

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio próbowałem w NCS zmienić w LMA, że dając sygnał długimi zapalają się również przeciwmgielne.

Mam e60 2003/12rok

I po tej operacji pojawia się błąd:

LIGHTING SYSTEM! STOP CAREFULLY.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Jeżeli nie to proszę o udostępnienie pliku FSW_PSW.TRC z LMA z e60 z bixenon dynamic przed liftem ca. 2003-2004 rok

Próbowałem już wgrywać pusty plik FSW_PSW.MAN ale nie poskutkowało...

Awatar użytkownika

dajmon

Dołączenie: Sob Lip 28, 2007 8:41 pm

Miejscowość: miasto bez korkow

Moje BMW: brak... jezdze fiatem 126p, bo tylko niszcze samochody :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio próbowałem w NCS zmienić w LMA, że dając sygnał długimi zapalają się również przeciwmgielne.

Mam e60 2003/12rok

I po tej operacji pojawia się błąd:

LIGHTING SYSTEM! STOP CAREFULLY.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Jeżeli nie to proszę o udostępnienie pliku FSW_PSW.TRC z LMA z e60 z bixenon dynamic przed liftem ca. 2003-2004 rok

Próbowałem już wgrywać pusty plik FSW_PSW.MAN ale nie poskutkowało...

Awatar użytkownika

dajmon

Dołączenie: Sob Lip 28, 2007 8:41 pm

Miejscowość: miasto bez korkow

Moje BMW: brak... jezdze fiatem 126p, bo tylko niszcze samochody :D

Sprobuj zainstalowac nowszego ncs'a i wtedy pusty man.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie cytujemy postu pisząc bezpośrednio po tym na który odpowiadamy :nienie:
Opublikowano
Też to przerabiałem, zachciało mi się kodować dzienne na długich w pre-lci i po kodowaniu właśnie ten zonk się pojawił. Aktualizacja ncs (sp-daten), ponowna próba i jak ręką odjął, nie ma się czym martwić.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety podbijam temat. Zajoba dostaję już z tym permanentnym LIGHTING SYSTEM! STOP CAREFULLY. Zaczęło się od kodowania DRL. Soft jest najnowszy w LM, a NCS był stary, więc myślałem, że update NCS'a i świeże Sp Daten załatwią sprawę, a tu nic z tego. W sss Progman nie mogę wejść w CKM i kodować modułu. Błąd Coapi.http://images33.fotosik.pl/506/67cffc580190d7dfmed.jpg

Programowałem moduł ponownie WinKFP - nic. Wgrałem starszy soft - nic.

Na starych plikach sp daten NCS koduje moduł i mogę dokonywać zmian w fsw_psw, ale ciągle jest błąd LIGHTING SYSTEM! STOP CAREFULLY.. Przy nowych sp daten odczytuje nr vin ale przy F6 (back) kiedy ma odczytać fsw wywala błąd :

ERROR! Modul: CVT_PROC.C, ProcNr: 02, LineNr: 10, ErrorNr: 106.

CIC_C03_CDM_just

ERROR! Modul: COAPI.CPP, Proc: coapiGetFswPswFromAsw, LineNr: 02, ErrorNr: 1000

COAPI-1000: error

Światła działają prawidłowo (biksenon skrętny). Wcześniej migała dioda i był jakiś problem z AHL. Teraz wszystko gra, ale oczy mi pali LIGHTING SYSTEM! STOP CAREFULLY. i to autko na podnośniku :? W inpie błąd 9CC0. Ktoś ma jakiś pomysł?

Już po sprawie. Problemem była niezgodność treści w FA/VO.

peace & love
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.