Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj zatankowałem na Shellu V power 95 na prawie pusty bak ( 40 km do końca paliwa poprzednio też zatankowanego na Shellu... ) i po przejechaniu około 30 km zaświeciła mi się kontrolka, która w instrukcji jest opisana tak jak w temacie tzn. Usterka silnika z pogorszeniem składu spalin. Stąd moje pytanie. Czy chodzi o to, że paliwo z Shella jest delikatnie mówiąc beznadziejne czy może to jakaś inna przyczyna ? Jeżeli to kwestia paliwa to mam paragon i jak myślicie czy jest szansa, żeby złożyć reklamację ? Nie chodzi tu o pieniądze tylko o to, że w takim razie płacę za paliwo więcej, które delikatnie mówiąc jest gorszej jakości niż paliwo zwykłe 95. Miał ktoś taki problem ? Pozdrawiam kunik ;)
Opublikowano (edytowane)

Podejdź do kogoś pod kompa i wszystko się wyjaśni.Powodów moze być sporo min.tak jak piszesz benzyna chociaż Shell wg mnie jest ok ale ja tam diesla tankuję tylko :D

Tutaj do poczytania:

viewtopic.php?f=70&t=136831

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
No tak zamierzam zrobić tylko zastanawiam się bo do serwisu mam około 12 km i czy można z tym jeździć... Ja też kolego Shella zawsze chwaliłem, ale chyba czas zmienić stację :(
Opublikowano
ja po kupnie auta tez tankowalem 95 v-p na shellu do momentu jak mi siadl valvetronic. Moze to nie od tego, ale przesiadlem sie na 98 na BP i od tej pory (odpukac) silniczek smiga jak tralala. zadnych falowan, dlawien itp. na kazdym biegu rowno rosna obroty. Zreszta w instrukcji dokladnie pisze, ze (przynajmniej do mojego motoru - 120i) zalecaja 98 jako podstawowe paliwo
Opublikowano

na shellu v-power to zwykla 95 z orlenu z dodatkiem uszlachetniaczy i nic wiecej ale taki v power racing to juz zupelnie co innego, benzyna importowana bezposrednio z niemiec tankuje ja i tylko ta od 2 miesiecy czyli dokladnie od momentu kupienia jedynki i jestem bardzo zadowolony - polecam.

mimo wszystko nie sadze aby twoj problem byl spowodowany paliwem bo jednak orlen ma calkiem przyzwoitej jakosci paliwo ktore jest dodatkowo uszlachetnione

Opublikowano
Tu się nie zgodzę z tym paliwem z Orlenu. Uważam, że na Orlenie jest największy syf i staram się tankować na stacjach Lotos lub Shell. No jutro się okaże bo dziś nie miałem czasu podjechać do mechanika :)