Skocz do zawartości

E46 320d 136 KM - problem ze wskazaniem ilości paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem jak w temacie. Po zapaleniu się rezerwy i wyjeżdżeniu baku prawie do zera zatankowałem do pełna (jak zawsze). Po przejechaniu iluś tam km wskazówka stanu paliwa zatrzymała mi się na 3/4 baku. Po zgaszeniu i następnie odpaleniu silnika przybywa mi paliwa do pełna (a jestem pewien, że nikt mi nie dolewa :)) i potrafi w ciągu kilku przejechanych km zejść znowu do 3/4, ale dalej już nie spada. Teraz prawdę mówiąc nie mam pojęcia ile mam paliwa w baku. Nie chciałbym się zatrzymać kiedyś na środku ulicy i dodatkowo zapowietrzyć dieselka. Czy koledzy mają jakieś sugestie co może być tego przyczyną i czy jest jakiś "domowy" sposób na naprawę tego ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz podejrzeć przy teście nr 6, przejrzyj ten temat:

viewtopic.php?f=69&t=150095

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
OK, przeczytałem ww. wątek. Chciałem uruchomić te ukryte testy komputera. Przeszedłem do testu 19 i ustawiłem lock off. Następnie wybrałem test nr 6 (porównanie ilości paliwa w obu komorach) i .... nic się nie dzieje, nic nie pokazuje. Tak jakby test nie działał. Jakieś pomysły ?
Opublikowano

test 6.2 wyświetla zawartość zbiornika+ ostatnia cyfra

1- oba czujniki ok

2- jeden czujnik zepsuty

3- niezrozumiały sygnał (brak wskazań zawartości)