Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Posiadam bmw x3 i miałem mały wypadek. Zaparkowałem samochód pod marketem, poszedłem do sklepu i okazało się po powrocie, że kobieta wyleciała z drogi na parking prosto w mój samochód, trafiając mniej więcej w środek i obracając swoim golfem iv moją e83 o 180 stopni. Do wymiany poszły drzwi pasażera przednie i tylne oraz tylna ćwiartka. Po tygodniu zauważyłem,że nawigacja nie czyta DVD, próbowałemprzeczyścić ale to nic nie dało, nie rozumiem jak to się mogło zepsuć, bo ta część nie była uderzona. Sprawdzałem inny czytnik od nawigacji i wszystko działa.Czy sama wymiana lasera pomoże?

Opublikowano

Od tego uderzenia mogło się coś wstrząsnąć przecież prawda??

Rozkręcić,poczyścić i zobaczyć czy to coś da.

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Być może sam mechanizm nie działa prawidłowo :cry:

Mozesz kupić sam laser ale nie wiadomo czy to akurat bedzie trafione

Ktoś pisał tutaj na forum ,ze są do MK4 na allegro po 100 pln nowe

Ja skorzystałbym z usługi elektronika,który sprawdzi co i jak

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Kupiłem już jedną nawi na allegro i było napisane, że do e83 również, nie znałem się na rodzajach MK i okazało się, że czyta tylko CD, a potrzebuję mapy na dvd
Opublikowano

niestety za późno, wyjechałem za granicę i zanim wróciłem to też trochę czasu minęło.

Jeszce jedno pytanie, na tej zakupionej na allegro nawigacji, w opcjach zamiast nr oprogramowania jest napisane "carmes www.carmes.info", jest jakaś inna możliwość sposobu jakie MK to jest ?

Opublikowano

na razie zostanę chyba przy mojej nawigacji(po zdj poznałem, że to mk3 jednak), ale mam inny problem, żeby nie zaczynać nowego tematu napiszę tutaj.

Próbowałem wgrać najnowszy soft(v32) i za każdym razem uwala się przed instalacją(czarny ekran, nic sięnie pokazuje, problemy z wyjęciem płyty). Instaluję wtedy v22 i wszystko działa ok. Próbowałem już z 3 źródeł ten nowszy soft i za każdym razem to samo. Jakiś pomysł czemu?

Opublikowano

Rozumiem, że mam wgrać z folder mk4 plik NAV_SW(v32)(OEM).rar ? Nie przeszkadza, że wrzucam to na MK3?

Jeżeli tak to spróbuję jutro, chociaż jestem całkiem pewien, że te 2 płytki co miałem z v32 były także oem :).