Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam bmwe39 530d i mam z nim problem który polega na tym że auto wolno się zbiera ni ma mocy i włącza się tryb awaryjny.Wymieniłem turbinę przeczyściłem przewody popa paliwowa jest sprawna filtr paliwa wymieniłem i komputer wykazuje że słabe ciśnienie paliwa. Proszę pomóżcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O kolego, jest zbyt dużo rzeczy w tym silniku, które mogą to powodować, najlepiej podepnij się pod komputer u jakiegoś dobrego specjalisty i módl się żeby to była pierdułka, dla przykładu powiem Ci, że zanim paliwo dotrze do wtrysków, to przechodzi przez TRZY pompy paliwowe.... za niskie ciśnienie odpowiedzialne sa dwie z nich, progowa, która musi dawać grubo ponad 3 bary i przy silniku, pompa wysokiego ciśnienia, jak nazwa mówi, tam ciśnienie jest już dużo większe, nie wiem dokładnie ile. Mam nadzieję, że pada Ci progówka, bo łatwiej i taniej ją wymienić..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.