Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chciałem zapytać jak powinna wyglądac książka serwisowa .

W moim aucie jakoś to dziwnie wygląda :nienie:

- pierwszy wpis przy przebiegu 32tys km ,

drugi wpis prawie 80 tys .

Trzeci wpis 105 tys km

Pozaznaczane mase opcji

Czy ktos moze napisać jak powinno być :

co przy jakim przebiegu ,chciał bym porównac .

Podejrzewam ze ta ksiązka powstała w domowym zaciszu heheheh.

Auto E92 2.0 d 2008r

Opublikowano
Sprawdź datę wydrukowania książki, częste niedopatrzenie. A dla pełnej pewności ASO, porównaj wpisy. Nie zrobią tego z wielką chęcią, ale po chwili na mowy jeżeli jesteś wpisany w dowód rejestracyjny będziesz miał pewność.
Opublikowano

Na książce serwisowej nie ma daty produkcji. Jest data przygotowania projektu tej książki, od 2008 w niezmienionej formie.

Z ASO idzie się dogadać, ja jeszcze nim obejrzałem auto, którego aktualnie jestem właścicielem otrzymałem od BMW pdf ze wszystkimi serwisami datami etc. które następnie porównałem z książką.

Dopiero wtedy wybrałem się obejrzeć auto :8)

Opublikowano

Ja zawsze wysyłam skany ks do ASO widniejącego w KS i zawsze dostaje odpowiedź czy potwierdzaja czy tez nie

Do tej pory sie nie zdarzyło aby był brak odpowiedzi nawet z polskiego :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam wszystkich chciałem zapytać jak powinna wyglądac książka serwisowa .

W moim aucie jakoś to dziwnie wygląda :nienie:

- pierwszy wpis przy przebiegu 32tys km ,

drugi wpis prawie 80 tys .

Trzeci wpis 105 tys km

Pozaznaczane mase opcji

Czy ktos moze napisać jak powinno być :

co przy jakim przebiegu ,chciał bym porównac .

Podejrzewam ze ta ksiązka powstała w domowym zaciszu heheheh.

Auto E92 2.0 d 2008r

Wszystko ok ale ja juz mam to auto ,jestem zadowolony.

Przyjechała moja Bemka z Włoch wiec troche ciezko było sprzawdzić ten serwis.

Ja jednak dalej mam wątpliwości co do przebiegu i przegladów .

Jak u Was to wyglada -pierwszy przeglad przy jakim prebiegu i drugi itd?

To mnie najbardziej zastanawia u mnie pierwszy jest przy przebiegu 32 tys :norty:

Opublikowano

BMW zaleca zmienę oleju co 30k, więc 30-32 ktoś tak może dojechał 1 raz, a tak może nie robił wszystkich serwisów a zmieniał sam olej a "większe przeglądy" robił w ASO.

pzdr. Łukasz

Opublikowano
BMW zaleca zmienę oleju co 30k, więc 30-32 ktoś tak może dojechał 1 raz, a tak może nie robił wszystkich serwisów a zmieniał sam olej a "większe przeglądy" robił w ASO.

pzdr. Łukasz

Generalnie jakis sens jest w tych moich przegladach .

32-80-105

Bede sobie tłumaczył ze poprzedni właściciel poprostu nie miał czasu tak czesto jeżdzic na serwis :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wrzuc skany Twojej ks. to ocenimy :)

Poza tym najpierw kupiłeś auto, a teraz martwisz się o realny przebieg? Przecież wiadomo, że prawie wszystkie auta z Francji i Włoch mają cofnięte liczniki...

Oryginalna ks. powinna mieć wklejkę (papierową naklejkę na jednej z pierwszych stron z numerem VIN), poza tym powinien być wbity tzw. przegląd zerowy, czyli przegląd przed wydaniem auta pierwszemu nabywcy, data, pieczątka salonu i podpis sprzedawcy (Mói był odbierany w BMW Welt w Monachium :)

Przeglądy co ok 30 tyś km, pierwszy to tylko wymiana oleju + filtr oleju + filtr przeciwpyłkowy. Drugi to to samo co na pierwszym + szczegółowy przegląd auta (zaznaczona ikona "auto na podnośniku") Co dwa lata wymiana płynu hamulcowego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Niemcowni przynajmniej masz mozliwość odczytania historii w systemie BMW jesli auto pojawiło się w ASO... To troszku hamuje nadużycia, bo jeśli są zapisy w systemie to ewidentnie wałek.
Opublikowano

Wracając jednak do tematu tego wątku to moja książka wygląda tak:

Wizyty w serwisie: 1300km, 12 tys, 13 tys, 30 tys, 50 tys, 51 tys, 52 tys, 61 tys, 82 tys, 84 tys, 106 tys, 110 tys, no i jak kupowałem 129 tys :D

Wszystko w jednym Polskim Serwisie BMW. Z tego co mi wiadomo, to gość wszystko robił w ASO. Otrzymałem od niego wydruk z komputera z wizytami i tym co było robione, potwierdziłem te info w dwóch innych ASO.

Opublikowano

Taaak, wszystkie z Włoch mają cofnięte liczniki :mad2:. Jak 20% ma to jest dobrze. Nie przesadzajmy. Po za tym miałem kilka aut z Włoch i jakoś były zadbane i liczniki nie cofane. Jak sprawdzić auto z Włoch: dzwonisz do koncesjonera włoskiego, tam gdzie samochód był kupiony i już masz info kiedy były przeglądy w ASO.

Nie mogę słuchać takich pierdół, że we Włoszech wszystko cofane i sam syf. To nasi handlarze syf sprowadzają!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taaak, wszystkie z Włoch mają cofnięte liczniki :mad2:. Jak 20% ma to jest dobrze. Nie przesadzajmy. Po za tym miałem kilka aut z Włoch i jakoś były zadbane i liczniki nie cofane. Jak sprawdzić auto z Włoch: dzwonisz do koncesjonera włoskiego, tam gdzie samochód był kupiony i już masz info kiedy były przeglądy w ASO.

Nie mogę słuchać takich pierdół, że we Włoszech wszystko cofane i sam syf. To nasi handlarze syf sprowadzają!!!

Zacznij czytać ze zrozumieniem i nie bij piany. Pisałem o autach sprowadzonych np z Włoch i wystawionych na otomoto. Znam wielu handlarzy i doskonale wiem jak się preparuje auto do sprzedaży. Na aukcjach poleasingowych na zachodzie Polacy "biją" głownie powypadkowe albo ogromne przebiegi, inaczej się nie opłaca. Auta bezwypadkowe, serwisowane i z małymi przebiegami kosztują tam bardzo dużo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wracając na chwilę do tematu, to mi się jednak wydaje, że auta z Włoch są najtańsze w Europie zachodniej. Tzn nie chodzi mi o auta z Włoch już w Polsce, tylko te które tam czekają. Włosi często mają trochę usyfione w środku i porysane, albo już lakierowane, ale technicznie nie odbiegają do Niemiec.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Jak jest książka, gdzie na pierwszej stronie jest naklejka taka jak we wnęce koła zapasowego tzn ,że ori jak jej nie ma to lewizna :norty:
Opublikowano
Mylisz się kolego, ja nie mam tej strony, a książka jest oryginał :). Sprawdzone w ASO wszystkimi wydrukami, zgadza się idealnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Jak jest książka, gdzie na pierwszej stronie jest naklejka taka jak we wnęce koła zapasowego tzn ,że ori jak jej nie ma to lewizna :norty:

Czyli mam w takim razie cofnięty przebieg, bo nie mam wnęki na koło zapasowe ani samego koła. Ale się dałem nabrać sprzedającemu ... :wink:

Opublikowano
Ale się dałem nabrać sprzedającemu ... :wink:

Hehe....dobre dobre ale nie ma co zwracac uwagi na jakies naklejki itp. KS się sprawdza w ASO i tyle bo ja mam kilka aut z KS i w każdym wyglądaja inaczej.Na jednej jest naklejka ,na drugiej nie takze na to nie ma reguły :lol:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano (edytowane)

Czyli mam w takim razie cofnięty przebieg, bo nie mam wnęki na koło zapasowe ani samego koła. Ale się dałem nabrać sprzedającemu ... :wink:

Tak miałem w b7 a w e91 już nie nie wiem czemu bmw nie daje wlepy vin-u na pierwszej stronie :duh: nie musisz mieć wnęki na koła :duh: wystarczyła by w bagażniku pod schowkiem naklejka :norty:

Edytowane przez skrab