Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAL31020AY46276

Kod typu AL31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 2001-08-17

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S439A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne chrom mat.

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S946A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK. Dummy-SALAPA

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie zdjęć:

- brak zdjęć fotela (pewnie wygląda średnio),

- plak na kierownicy wróży raczej średni jej wygląd,

- mieszek raczej nieoryginalny i gałka pewnie też,

- wg vin kierunki powinny być pomarańczowe, w oryginale byłoby lepiej :cool2: (pierdoła, ale można się zainteresować, przednie oczywiście chińczyki),

- chrom na drzwiach do niczego nie pasuje (wg vin listwy powinny być czarne),

- zderzak przedni po jakichś przejściach (kratki krzywo zamocowane, ogólnie z zasady bezwypadkowość niepewna).

Przydałoby się więcej wyraźnych zdjęć wnętrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

He he dobry tekst "ogólnie z zasady bezwypadkowość niepewna"

Mi jeszcze udało się zauważyć, że pod tylną prawą lampą jest nie duże wgniecenie.. mnie też ta listwa razi no ale cóż jakiś dziwny gust.

Jak dla mnie dużym plusem jest gaz ale czekam na opinie związane z tym jak się ten silnik sprawuje z gazem, gdy rozmawiałem z właścicielem to mówił, że bez problemów, śmiga na gazie. Na co jeszcze panowie wartało by zwrócić uwagę przy oględzinach ?

Spróbuje dostać więcej fotek :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wgniotkę uznałem za mało istotną, ale fakt jest takowa :wink:

Z zasłyszanych opinii wiem, że raczej nie ma problemów z gazem w tym silniku.

Najlepiej podjechać do dobrego gazownika, żeby ocenił podzespoły, czy nie jakiś badziew.

Jak masz blisko to jedź, bo stan faktyczny poznasz tylko na miejscu i wtedy dowiesz się jak faktycznie auto sprawuje się na lpg.

Szukaj ognisk korozji w okolicach znaczka i listwy na tylnej klapie, na przednich słupkach, przednia krawędź dachu, błotniki przód i tył, ewentualnie progi od wewnątrz, przy listwach progowych.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Wybieram się w weekend oglądnąć tą maszynę, właściciel zapewnił mnie ze korozja nie występuje

a co do tej listwy i świateł mówił, że to robota poprzednika, co do przednich kratek to przyznał się że rzeczywiście coś tam jest nie tak ale to też podobno sprawka poprzednika...

Zdjęcia mam mieć jeszcze dzisiaj więc jak będą to wrzuce. Oprócz tej korozji na coś jeszcze zwrócić uwagę? (pierwszy raz będę oglądał BMW)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak silnik, sprzęgło, skrzynia będzie ok to zwróć uwagę na zawieszenie tyłu, bo to wielowahacz, czy nic nie stuka, szczególnie zawieszenie dyfra, czy przy zmianie biegów nie ma uderzeń z tyłu (może być wyrwane z nadwozia-częsta przypadłość starszych e46), ewentualnie tulejki, które nie są tak drogie, ale wymiana kłopotliwa, cały tył może wynieść jakieś 2000,-

Sprawdź ręczny, bo przeważnie jest słaby (kwestia poprawnej regulacji lub zapieczenia mechanizmu-tarczo/bębny).

Reszta jak w każdym aucie :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano (edytowane)
Ok na pewno zwrócę uwagę na to zawieszenie :) po oględzinach opisze jak to wyglądało na żywo.

Autko salonowe nie jest ,ale cena troche napewno do zjechania :cool2: Nie zapomnij jezdzic z otwartym oknem , bedziesz slyszal wszystko lepiej jak chodzi bo rozumiesz ze wyciszenie w kabinie jest na dosc wysokim poziomie ( wylacz radio) i przetestuj ja ( przejedz z 20-30 kilometrow ) nie tylko na asfalcie,tez po wybojach ,a najlepiej poloz sie na dywanik i sprawdz luzy na swozniach z przodu,niech gosc robi lekkie ruchy kierownic prawa/lewa i pobuja ci autem -zobaczysz jak sie zachowuje zawias , z tylu tez sie poloz ,dobry tez sposob jak koles pojezdzi w okol Ciebie po jakims placu wiekszym troche , a ty popatrzysz jak auto sie zachowuje ,czy mu kola nie lataja jakies stuki itp. :wink: chyba ze wolisz wydac na stacje diagnostyczna, szukaj wyciekow na silniku i pod nim ,skrzynia , dyfer( czy tez dobrze pracuje silnik np: nie wali mu panewka itp. ) , nie napalaj sie w pierwszym momencie :!: Sprawdz cala elektryke wnetsza/ zewnatrz nawet 2 razy :wink: Blacharka to juz zostawiam do twego wyboru bo nie wiem czy to auto do pracy czy na laski :wink: Czy tarcze hamulcowe , klocki sa dobre jak na twe oko ,hamulce czy ostro hamuja ,czy ja nosi na lewo czy prawo ,czy zostawia 2 czy 4 slady i najwazniejsze czy pasy sie blokuja :wink: Oj moge tak do rana ... Powodzenia. :cool2:

PS: i jak najwiecej z goscia wyciagnij danych z jego histori auta jak ma dlugo ,co robil paragony ,faktury ,zepsute czesci , Ksiazka serwisowa niemiecka tu nie ma wplywu ,gdy auto dlugo jezdzi po Polsce itp, bo moze zaniedbal :cry2: Czasem po czlowieku mozna poznac jaki jest i czy dwa razy powtorzy to samo

( nie pomyli sie , czy zmysla- bedzie inna historia :duh: ) po 2 tygodniach bedziesz wiedzial co ja boli wiec zostaw sobie troche grosza :wink:

Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Jesteś drugą osobą na tym forum, która przykłada dużą wagę do rozmowy z włascicielem auta i wyciąga z tego wnioski. Można się z nich dużo dowiedzieć nie oglądając nawet samochodu. Bardzo dobrze to ująłeś :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i standard książka serwisowa z przed ośmiu lat :mad2:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Jesteś drugą osobą na tym forum, która przykłada dużą wagę do rozmowy z włascicielem auta i wyciąga z tego wnioski. Można się z nich dużo dowiedzieć nie oglądając nawet samochodu. Bardzo dobrze to ująłeś :cool2:

Dzieki kolego :wink: Trzeba tez umiec wplynac na czlowieka psychicznie i patrzec na jego zachowywanie sie ( moze sie zburaczy itp. ) :cool2:

Opublikowano
To są zdjęcia które wysłał mi właściciel dzisiaj, a oglądać będę dopiero w sobotę lub niedziele, tak jak pisałem wcześniej "chłopie" :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zapytaj właściciela jeszcze z jakim radiem sprzedaje auto? :roll: Obstawiam, że część zdjęć jest aktualna a część jak go kupował..a już chciałem pochwalić stan fotela kierowcy :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Fotel faktycznie jest po przejściach i z tym radiem też coś było kombinowane. Kropki na zegarach nie zauważyłem, porównywałem z innym samochodem i rzeczywiście w tamtym nie ma żadnej "kropki"(plus dla siLa) . Tak więc zaczyna się pojawiać coraz więcej minusów, obawiam się, że to może być wierzchołek problemów i zastanawiam się czy warto jechać grubo ponad 100 km i oglądać "padakę"...
Opublikowano

Kazdy szuka kilku letniego idealu , tzw. stanu kolekcjonorskiego ,a takich nie ma :!: i to jeszcze w tak niskich pieniazkach :duh: I z gory wszyscy wystawiaja opinie "Padaki" .Jeszcze nigdy nie slyszalem ze ktos kupil auto idealne i jezdzi im pare lat bez zadnego wkladu finansowego :nienie:

Co nie ktore osoby to maja wymagania :lol:

Jak Ci lampy sie podobaja a sa nie orginalne to czemu sie czepiasz licznika przekreconego o 50-100 000 tys a ja w 1000% jestem pewien ze te auto jeszcze bedzie latac z nastepne 10 lat :!: Jesli jezdzi dobrze i nie przeszkadzaja Ci przerobki to tylko brac ,zawsze mozna wrocic do orginalu jak jest zapisany w vin-ie :!:

Opublikowano

Ideału nie szukam ale chyba jak każdy nie chce kupić "składaka" dlatego chce wszytko dobrze przeanalizować i dlatego tak narzekam... wole teraz niż potem mieć nie miłą niespodziankę a to że do samochodu będę musiał dołożyć to rzecz normalna chodzi o to, żeby była to jak najmniejsza suma. Zmienione lampy a licznik przekręcony o 100 tys. to jest róznica :shock: . " a ja w 1000% jestem pewien ze te auto jeszcze bedzie latac z nastepne 10 lat :!:" he he ciekawa i odważna opinia.

ps. może ty jesteś właścicielem tej fury :D

Opublikowano (edytowane)
Ideału nie szukam ale chyba jak każdy nie chce kupić "składaka" dlatego chce wszytko dobrze przeanalizować i dlatego tak narzekam... wole teraz niż potem mieć nie miłą niespodziankę a to że do samochodu będę musiał dołożyć to rzecz normalna chodzi o to, żeby była to jak najmniejsza suma. Zmienione lampy a licznik przekręcony o 100 tys. to jest róznica :shock: . " a ja w 1000% jestem pewien ze te auto jeszcze bedzie latac z nastepne 10 lat :!:" he he ciekawa i odważna opinia.

ps. może ty jesteś właścicielem tej fury :D

Nie- maja to ta viewtopic.php?f=159&t=196786 :norty: moze chcesz nabyc i sie tez czegos czepic oprocz nerki i dywanika kierowcy ktory zrobil jakis mistrz tuningu :mad2: A moze Vin nie pasuje do auta ? :lol:

Edytowane przez trak

Opublikowano
Jak jesteś czegoś pewny na 1000% to po kiego grzyba zawracasz głowę. Masz pewne wskazówki od forumowiczów więc skonfrontuj wszystko na miejscu. To twoje 1000% może raczej wskazywać, że może to być twoje auto. Bardzo śmiała teza co? :lol:
Opublikowano

do adalbert

Jak jesteś czegoś pewny na 1000% to po kiego grzyba zawracasz głowę. Masz pewne wskazówki od forumowiczów więc skonfrontuj wszystko na miejscu. To twoje 1000% może raczej wskazywać, że może to być twoje auto. Bardzo śmiała teza co? :lol:

ja cytowałem opinie "traka" to nie są moje słowa.