Skocz do zawartości

Jakie tarcze + klocki do E46 320d 1998?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzysiek, mozesz zobaczyc na realoem.

Masz trzy rodzaje tarcz na przod i chyba dwa na tyl.

Zmierz sobie srednice swoich ale jak masz polift to 320d ma 300mm.

Przedlift chyba mial tak jak 318d 286mm ale glowy nie dam.

330d ma 325mm z przodu.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krzysiek, mozesz zobaczyc na realoem.

Masz trzy rodzaje tarcz na przod i chyba dwa na tyl.

Zmierz sobie srednice swoich ale jak masz polift to 320d ma 300mm.

Przedlift chyba mial tak jak 318d 286mm ale glowy nie dam.

330d ma 325mm z przodu.

W realom jest podany tylko numer fabryczny, chyba, że coś przegapiłem.. Sprawdzałem na alledrogo i tam przed lift ma 276mm, a polift 294mm jeśli chodzi o tylne tarcze. Ale jak szukam już tylko klocków, to różnicy przed/po-lift już nie ma, przykładowo link poniżej:

http://moto.allegro.pl/bosch-klocki-tyl-bmw-3-e36-e46-316-318-320-325-328-i3067204744.html

Według numeru podanego w ogłoszeniu i numeru w realom, powinno pasować, ale tak na chłopski rozum, skoro tarcze są różnej wielkości, to i klocki powinny się różnić. Przyznam, że w e39 sprawa była prostsza.

Tak jeszcze podpytam, jeśli ktoś sam zmieniał klocki z tyłu w e46, to czy tłoczek jest wciskany czy wkręcany?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, tak więc padło w 100% na mikody. Niestety nie wiem nic na temat klocków firmy Meyle dodawanych do zestawu.

Są coś warte? Jeśli nie, jakie kupić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pytałem do siebie na stronie sklepu mikody to polecali mi do nich klocki ferodo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ok, tak więc padło w 100% na mikody. Niestety nie wiem nic na temat klocków firmy Meyle dodawanych do zestawu.

Są coś warte? Jeśli nie, jakie kupić?

Mam meyle u siebie. Nie sa tro droge klocki ale dzialaja jak kazde inne, czyli dobrze.

Na plus dla mnie, nie pyla za mocno, prawie wcale a o dziwo nie zdarly mi tarczy. Mam je od 10tkm i nie widac sladow zuzycia tarczy w ogole. Klocki tez maja sie dobrze. Jako, ze nie pyla, to jak sa zimne potrafia czasem delikatnie zapiszczec, ale nieslyszalnie przy zamknietych oknach. Dla mnie to nie problem. Sportowe heble generalnie piszcza i tez nikt nie placze.

Opublikowano
ja aktualnie założyłem tarcze rotingera wiercone i nacinane przód i tył plus klocki steinhofa czy jakoś tak. Zobaczymy jak się bedzie sprawować bo narazie to docieranie ale hamuje już lepiej po paru kilometrach :) pewnie coś wiecej napisze po roku :P
szukam
Opublikowano
ate były na pierwszy montaż przynajmniej w poliftowych dwulitrówkach, ja założyłem ate power disc i klocki ate ceramic jest czysto nie ma ani pyłka ,hamują cicho i skutecznie, ale mikody też moge polecić miałem w poprzednim aucie i naprawde byłem zadowolony