Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj czyscilem EGR i zauwazylem w jest w nim troche oleju, nieznaczna ilosc. Zajechalem do mechanika zapytac o co chodzi powiedzial ze najprawdopodobniej turbina.

Czy to na pewno turbo? Czy sa jeszcze jakies inne mozliwosci? Nie mam spadkow mocy, samochod idzie jak burza.

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Olej w EGR oznacza, że wszystko działa jak trzeba i mało robisz tras, większość na mieście, no nie? Nic się nie martw, tak ma być.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

90% jezdze w miescie :P

Mechanik juz mowil na 99% turbina, jak nie turbina to glowica

Opublikowano

Twój mechanik już ostro liczył $ :mrgreen: .

Jak wyżej, jeśli np. z intercoolera "wykapie" "10" kropelek to wszystko jest w jak najlepszym porządku, gorzej jak "wypełniłby się" 0.5l słoik :) .

Opublikowano

Nie no az tak nie bylo.

Ale tez mam taki problem, kopci mi samochod przy wcisnieciu pedalu gazu do podlogi. Zostawiam za soba czarna chmurke. Jak pojezdze dluzej na wyskoich obrotach to juz jej nie ma.

Wina trubo czy odmy? Odma najprawdopodbniej nigdy nie wymianiana i nigdy nie czyszczona

Opublikowano

Każdy z forumowiczów odpisze : "pod kompa i będzie wiadomo" ;) ............ sam też jestem za takim rozwiązaniem ................, ale :mrgreen: :

- jak sam wspomniałeś jeździsz tylko po mieście to jak się ma np. układ wydechowy "przepłukać" z osadów sadzowych ...........

Opublikowano

Pod kompem bylem i 0 bledow zwiazanych z ukladem wydechowym itp.

I dziekuje za pomoc :lol:

Opublikowano
Nie chodziło mi akurat o błędy układu wydechowego ;) (bo sugerując się podpisem to masz autko spełniające normę Euro3 = brak jakiej kol wiek sondy ;) ).
Opublikowano
Wymień tę odmę. Na pewno nie zaszkodzi skoro nie wiesz czy i kiedy była wymieniana. Wydatek niewielki a warto.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Tzn w ogole wiekszych bledow nie mialem. Jakies pierdoly.

Jutro wywale klapki z kolektora i wezme od razu sprawdze odme.

Opublikowano
Jak już zwalisz kolektor to i przewody podciśnienia wymień. Idealne dojście.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano

tzn co to za przewody? Nigdy o nich nie slyszalem?

Za co sa odpowiedzialne itp ?

Opublikowano
wpisz "ścieżka odzyskiwania mocy" i będziesz miał lekturę na pół nocy :)

Freude am fahren