Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktos sie orientuje czy offset tarczy hamulcowej w e38 jest taki sam jak w jedynce. zastanawialem sie czy dałoby sie wszczepic 4 tloki z e38 do 1

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przypuszczam że nie, ale na to pytanie - jaki offset, odpowiedż najszybciej uzyskasz od użytkowników siódemek w tutejszym klubie. Zmierzysz swój i porównasz.

Czyżby nagle waga samochodu się zmieniła, czy przygotowujesz furę do wyczynowej jazdy?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a wiec offset tarczy jest inny. niebawem napiszę fotostory z wszczepiania hebli z e38 bądź cayenne do e 87, rozważam tarczę 324x30 z e 38 z zaciskiem brembo z e38, koszt oraz tarcze 348x30 z e90 na 6 tloku z cayenne. Koszty nieporownywalnie mniejsze z bmw performance natomiast grubsza tarcza na pewno bedzie lepsza jezeli chodzi o pojemność cieplną. Znalazłem fajnego typa co sie tym zajmuje w KRK

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Widzialem juz te zaciski z E38, fajnie by bylo jak by dalo rade je zaszczepic do jedyneczki. Bede czekal z niecierpliwoscia na dalsze kroki tych zmian. Pozdrawiam

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

Opublikowano
dzis bede wszystko wiedzial bo jade na rozkminianie tego. rozkminiam jeszcze tarcze z e32 750 zaciskami z audi q7. cena zestawu performanca jest bzdurna a dupy nie nie moze urywac jak ma tak cienkie tarcze

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Ja dzis przegladalem ebay angielski i znalazlem zaciski od E38 po odnowieniu z kompletem nowych klockow za 200 funtow, za nie odnowione krzycza sobie 120 funi. Ciekaw jestem jak to jest z ich montazem.

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

Opublikowano

na allegro sie plącza po 650 zeta.

dzwoniłem dziś do znajomego i powiedział mi ze najprościej zapodać zaciski które sa mocowane od czola jak ma to miejsce w prosiaku a nie z boku jak ma to miejsce w zacisku od e38 740. najgrubsza tarcza jaka znalazłem a która da sie zaadatopowac pod 17 to 334x32

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
na allegro sie plącza po 650 zeta.

dzwoniłem dziś do znajomego i powiedział mi ze najprościej zapodać zaciski które sa mocowane od czola jak ma to miejsce w prosiaku a nie z boku jak ma to miejsce w zacisku od e38 740. najgrubsza tarcza jaka znalazłem a która da sie zaadatopowac pod 17 to 334x32

stinger123d moglbys mi wytlumaczyc o co chodzi z prosiakiem i nie rozumiem zbytnio z tym montazem od czola lub boku. Pozdrawiam

Damian3619

GG 43888118

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
zaciski z e38 odpadaja. nie ma jak zrobic adaptora za blisko sa otwory montazowe w zwrotnicy i zacisku. w poniedzialek mierzymy zaciski z prosiaka wiec cos znow napisze

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Co z tym prosiakiem,co to za auto. Tak czy inaczej czekam niecierpliwie na kolejne proby.

Damian3619

GG 43888118

Opublikowano

prosie = porsche tak przynajmniej mówi moj translator

dziś mierzyłem tarczę 334x32 szerokość całkowita 77mm w stosunku do 73 w serii i problem jest z tym ze tarcza ma o 4 mm większe et i będzie haczyć o drążek kierowniczy.

po 2 konstrukcja zwrotnicy jest taka ze aby zamontować zacisk na adaptorze tp tarcza powinna miec ok 340mm minimum zeby adaptor mial odpowiednia grubość. poza tym trzebaby przerabiac tarcze za kazdym rzem przy ich zmianie i roztaczac otwor centrujący i nawiercać dziury pod szpilki od felg. Suma sumarum podliczajac koszta najrozsadnijszym wydeaje sie wszczepienie zaciskow ze 135i

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
wyczytałem na jakims forum ze zaciski z f30 pasuja do e90 na zasadzie plug and play wiec do jedynki takze. sa to 4 tlokowe brembo o wymiarze tarczy 340x30. wiec teoretycznie powinno to wejsc pod felge 17

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
robilem :P i jak odbieralem auto sie spotkalismy bo chciales kupic moja beje zanim ja ją kupiłem

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wlacze dalej. mam na tapecie teraz do rozkminienia tarcze x3 e 84 maja nizsze od 1 kowego et o 9mm i do tego zacisk z prosiaka i to juz powinno wejsc. roznica jest tylko w srednicy otworu na piaste w 1 jest 79 mm a x3 e84 jest 75 mm mysle ze tokarz da radę. Sprobuje to zestawic z zaciskami z s8 bo mozna wyrwac komplecik za ok 1300 zł

zaciski z prosiaka bankowo wejda na 17 cali natomiast z a8 nie wiem.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
kolego ale do czego podchodza plug and play zaiski z prosiaka ?. chyba do audi. w naszych bejach jest to tak wykoanane aby mega utrudnic montaz jest badzo mala odleglosc pomiędzy plaszczyzną tarcz od strony zwrotnicy a uszami do ktorych do zwrotnicy montujesz zacisk. musze obliczyc koszty tej zabawy. za 5000 netto moge miec zestaw na przod z f30 kompletny plug ang play jak sie zmieszcze w 3000 netto to ide w rzezbę a jak nie to odpuszczam temat. btw dzis jeszcze bede mierzyl zacisk z lancera

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

ma ktos pomysl na zacisk bo tarcze juz wykminiłem jest to tarcza pasujaca plug and play z range rowera sporta 4,4i wymiary 337x30 i odsadzenie ok 62 mm więc się robi nam miejsce na montaz adaptora.

http://bremboaftermarket.com/En/Car_Disc_Catalogue/Catalogue_Detail_Image.aspx?Code=d7ca311a-7e5e-4e31-aef3-3f486de30fc2

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
wiele osob ma w rozmych autach zaciski z prosiaka na adapterze wiec nie obawiam sie. zaciskow z performanca nie chce bo tam takze jest cienka tarcza, po 2 nie chce mi sie na to wydac worka kasy a po 3 lubie przecierac szlaki.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest