Skocz do zawartości

[E36] 316i gwaltowne skoki obrotow, dziwny objaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, dziś przytrafiła mi się dziwna sytuacja po której nie da się jechać autem, a mianowicie auto nie sprawiało żadnych problemów, jechałem sobie spokojnie do sklepu, zaparkowałem, zgasiłem auto i poszedłem na zakupy po czym wróciłem i normalnie odpaliłem, przygazowalem do 2 tys obrotów żeby przeszło na gaz (II generacja :duh: ) i wycofałem do tylu ale gdy próbowałem ruszyć do przodu auto zgasło, odpaliłem ponownie ale znowu zgasło, po paru próbach odpaliło ale obroty strasznie falowały, ale nie tak jak przy uszkodzonym korkowcu, tylko tak gwałtownie w przedziale 600-1300, delikatne wciśniecie pedału gazu sprawiało ze obroty wskakiwały na 3 tys obrotów, dodatkowo gdzieś w okolicy kolektora słychać było jakieś "szorowanie", przypomina to możne zasysanie powietrza. Gaz na pewno mi nie strzelił, wiec co to mogło być waszym zdaniem? wątpię żeby to była uszczelka pod głowica. Reset kompa nic nie dal :duh: aha, i nie wiem czy mi możne się zdawało, ale sprzęgło było jakieś twarde i bardzo czule, nie wiem właśnie czy możne tylko mi tak się zdawało, płyn jest w normie. auto stoi pod sklepem i jutro mam zamiar zaholować je do mechanika, ale najpierw chciałbym was zapytać się o opinie. Byłbym wdzięczny za jakaś podpowiedz :(
Opublikowano
Zaprowadziłem po popołudniu auto do mechanika i po paru godzinach zadzwonił do mnie z wiadomością ze już wszystko gra :cool2: powiedział ze jakieś przewody ciśnieniowe zostały uszkodzone, dokładnie nie wiem o co chodzi, ale jutro dokładniej się go wypytam ;)
Opublikowano

czyli z tego co piszesz masz gaz

moim zdaniem masz za niskie obroty na plg biegu jalowego z tego powodu takie skoki obrotow

i przegladnij dolot jesli jest usun zasys lewego powioetrza

jedynakk