Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakichś 2 tygodniu jestem posiadaczem mojego pierwszego auta ze śmigłem na masce - e91. Jestem więc świeżym użytkownikiem i w związku z tym mam pytanie dotyczące PDC. Na jednym z kluczyków gdy zbliżam się przodem do przeszkody automatycznie włącza się PDC natomiast na drugim nie, muszę włączyć go ręcznie. PDC z tyłu działa na obu kluczykach jednakowo, bez zarzutu. Przeszperałem instrukcję obsługi odnośnie personalizacji pilota ale zbyt wiele tam nie ma na ten temat. Dodam, że mam navi bussiness.

P.S. Pochwalę się, że dziś wymieniłem klocki z przodu i z pomocą tego forum skasowałem inspekcję, wielkie dzięki. :cool2:

Opublikowano

cos dziwnego się dzieje u ciebie. z instrukcji i w praktyce jest tak, ze PDC powinno się uruchamiać po wrzuceniu biegu wstecznego.

podczas jazdy do przodu PDC nie zalacza się automatycznie, chyba ze wcześniej był wrzucony bieg do tylu.

powyżej 30km/h PDC się wylacza.

nic tylko czytac instrukcje

Opublikowano
Dokładnie,potwierdzam ze automatycznie włącza sie tylko podczas wrzucenia wstecznego :cool2:
icon4.png
Opublikowano
Daj znac jesli cos na ten temat sie dowiedziales. Ja kiedys chcialem pisac posta aby cos takiego uruchomic w kluczyku mojej zony, nie musze chyba tlumaczyc dlaczego. Merc i porhe tak ma. U dealera powiedzieli,ze nie moga mi w tej sprawie pomoc.
Opublikowano

No i dobrze powiedzieli, ponieważ wg. oficjalnej instrukcji się nie da http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/08/89/08:

PDC is switched on under the following conditions: 
- PDC button pressed (PDC switched on manually) 
- Reverse gear engaged (PDC switched on automatically) 

Być może (jak większość innych rzeczy), da się zakodować. Sprawdź jeszcze raz jak to z tymi kluczykami, bo być może miałeś już wcześniej włączone PDC lub niechcący wbiłeś jednak wsteczny.

Pozdrawiam