Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum :) Jest to mój pierwszy post ponieważ od niedawna posiadam wymarzony samochód :D ale do rzeczy: Mam problem z kluczykiem (kluczyk w kształcie rombu), nie działa pilot, przeczytałem kilka postów jak zaprogramować kluczyk, ale pilot nie działa, postanowiłem wymienić akumulatorek, rozciąłem kluczyk i wlutowałem nową baterie (tzn. akumulator 3V) , próbowałem zakodować go jeszcze raz ale nic z tego, żaden ze sposobów nie działa. Czy ma ktoś pomysł jaka może być przyczyna, że nie da go się zakodować ?

P.S. Próbuje go zakodować w następujący sposób: wsiadam do samochodu, zamykam drzwi, wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam na 1 pozycje po ok. 3-5s przekręcam go na pozycję 0 i wyciągam, i tu próbowałem wszystkich kombinacji, trzymając przycisk zamknięcia naciskam 3 razy przycisk otwarcia i odwrotnie. Czy robię coś nie tak? Może to wina jakiegoś odbiornika ? Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

masz tylko jeden kluczyk ?

Z tego co pamiętam trzeba zamknąć drzwi kluczyk w stacyjkę poz 1 na max 5sek wyciągamy i trzymamy przycisk otwierania i trzymając go dalej szybko trzy razy przyciskamy logo bmw (od zamykania). Jeżeli operacja się uda to autko zamknie się i otworzy.

Bateria dobrze wlutowana? Chodzi o polaryzacje.

Działał ci kiedykolwiek pilot?

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie :) otwieranie wewnętrzne działa, baterie wlutowałem dobrze bo jak mierzyłem ją miernikiem to jest naładowana, bezpieczniki sprawdziłem-dobre. Kluczyk mam tylko jeden. Już nie wiem co mam robić :/
Opublikowano
Jak dla mnie skoro kluczyk jest martwy, i jak rozumiem już taki kupiłeś, a wewnątrz otwieranie działa to albo wzmacniacz antenowy padł albo moduł. Stawiam na to pierwsze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć koledzy, przyłączam się do tematu, ponieważ kupiłem w tą niedzielę e46 model jak w podpisie, no i też mam problem z kluczykiem(tylko jeden), oczywiście nie działał, rozebrałem go i okazało, że bateria oderwała się od płytki, przylutowałem wszystko jak należy, ale nie mogłem sprawdzić czy bateria daje jakikolwiek prąd, bo miernik mi nawalił, pewnie bateria padła, bo były właściciel powiedział, że od zawsze (czyli od 3,5 roku jego przygody z tym autem) pilot nie działał, wiem, że bateria ładuje się w stacyjce, potrzymałem kluczyk pół godziny w stacyjce bez włączania silnika, bo akurat tyle czasu zajęło mi wyjmowanie wszystkich listew i schowków do czyszczenia, a po tym czasie pilot nie zagadał pomimo prób kodowania, czy autko musi być odpalone żeby kluczyk się naładował, czy zawsze kluczyk się rozkodowuje gdy padnie bateria?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Ja po 3 tygodniach, wymianie baterii i kilku godzinach zabawy z kodowaniem znalazłem sposób kodowania, który u mnie zadziałał za pierwszym razem. Miałem już wymienić moduł komfortu, ale na szczęście się powstrzymałem. Sposób jest taki sam jak na każdym forum piszą tylko dochodzi jeden szczegół(!!) spróbuj tak. wsiadasz zamykasz drzwi. wciskasz przycisk otwierania, wkładadz do stacyji pozycja 1 zapalenie kotrolki AIRBAG na ok 5sek wyciagasz kluczyk (cały czas trzymasz przycisk otwierania nie puszczasz go ani na chwile) jak masz kluczyk juz wyciągnięty to klikasz 3 razy przycisk otwierania i puszczasz wszystkie przyciski. jezeli wszystko ok to powinien się samochód zamknąć i otworzyć sam. od tej pory powinno działać.

pamiętaj podczas tej "operacji" cały czas trzymaj przycisk otwierania. puszczasz go dopiero na sam koniec.

P.S. U mnie pilot się zakodował, ale nie działa przycisk zamykania (tzn. otwieranie i bagażnik działają super) , może ktoś podpowie co to może być ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No dobra, załatwiłem sprawę, pomyślałem, że żeby naładować baterię muszę musi być odpalony silnik, przejechałem się do cepełenu po ON i fajki, wróciłem i..... wkładam kluczyk na kilka sekund, wyjmuje i jak inni radzili wciskam otwieranie i trzy razy zamykanie, hurra wszystko zadziałało, a na dodatek okazało się, że mam alarm :dance:

No ale zawsze jest to ALE.. jak zamknę samochód pilotem, to nie mogę go otworzyć kluczykiem w zamku, nawet od środka nie można się wydostać, ni jak nie można otworzyć drzwi, no i teraz ból jak bateria padnie czy się odlutuje, bo kluczyk tylko jeden :mad2:

Drugie ALE, to otwieranie bagażnika, pilotem otwieram szybę bagażnika, a nie bagażnik, a może tak ma być w e46??? NIE WIEM...

Muszę skombinować drugi kluczyk, znacie kogoś kto się tym zajmuje, czyli sprzedażą dorabianiem i kodowaniem immobilajzera za jakieś przyzwoite pieniądze?

Myślałem też o dokupieniu nowego kluczyka bez elektryki, są na allegro za 19zł, wyżłobienie rowków to 50zł, no i pomyślałem o kupieniu jakiegoś starego kluczyka z elektryką, wsadzić elektrykę do nowego kluczyka i zostaje immobilajzer, nie wiem ile kosztuje zakodowanie, a może znacie jakieś na to sposoby?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników forum :) Jest to mój pierwszy post ponieważ od niedawna posiadam wymarzony samochód :D ale do rzeczy: Mam problem z kluczykiem (kluczyk w kształcie rombu), nie działa pilot, przeczytałem kilka postów jak zaprogramować kluczyk, ale pilot nie działa, postanowiłem wymienić akumulatorek, rozciąłem kluczyk i wlutowałem nową baterie (tzn. akumulator 3V) , próbowałem zakodować go jeszcze raz ale nic z tego, żaden ze sposobów nie działa. Czy ma ktoś pomysł jaka może być przyczyna, że nie da go się zakodować ?

P.S. Próbuje go zakodować w następujący sposób: wsiadam do samochodu, zamykam drzwi, wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam na 1 pozycje po ok. 3-5s przekręcam go na pozycję 0 i wyciągam, i tu próbowałem wszystkich kombinacji, trzymając przycisk zamknięcia naciskam 3 razy przycisk otwarcia i odwrotnie. Czy robię coś nie tak? Może to wina jakiegoś odbiornika ? Bardzo proszę o pomoc

tak sie nie robi ten akumulatorek sie laduje podczas jazdy w ten sposób zepsules kluczyk

Opublikowano

Ja się dołączam do pytania o tą antenę. U mnie łapie tylko otwieranie jak stoję naprawdę blisko samochodu.

Jak się do tej anteny dostać i za ilę dostanę nową? Lub jak naprawić?

Opublikowano
Kolego nie znam się za bardzo na tym bo swoje BMW posiadam od niedawna, ale sporo się naczytałem o tym temacie :) czy masz problem ze złapaniem fali radiowej bo ta antena od pilota i od radia to jest jeden moduł( jest umieszczony w prawym tylnym słupku, a przynajmniej w mojej e46 coupe) , możesz jeszcze sprawdzić czy te paski na tylnej szybie koło słupka nie są przerwane bo jeden z nich to podobno antenka :) ale podejrzewam, że u Ciebie to jest problem z modułem komfortu, a dokładniej to z przekaźnikami, które są na tym module, je się wymienia i wszystko działa, przynajmniej u mnie tak było :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jezeli pozwolice podczepie sie do tematu , moj kluczyk otwiera tylko z pilota , a ostatnio probowalem manualnie i nie moglem ,wsadzam kluczyk do zamka i do polowy obrotu sie przekreci i dalej nic sie nie dzieje , wie ktos moze dlaczego ?? centralka sie nie otwiera :|

modul kosztuje 100 zl na allegro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezeli pozwolice podczepie sie do tematu , moj kluczyk otwiera tylko z pilota , a ostatnio probowalem manualnie i nie moglem ,wsadzam kluczyk do zamka i do polowy obrotu sie przekreci i dalej nic sie nie dzieje , wie ktos moze dlaczego ?? centralka sie nie otwiera :|

modul kosztuje 100 zl na allegro

Zamknij autu kluczykiem, nie pilotem, a powinieneś otworzyć też kluczykiem.

U mnie tak jest, że jak zamknę pilotem, to otworze tylko pilotem, nawet siedząc w środku i szarpiąc klamki nie otwiera się, ale jak zamknę kluczykiem, to mogę otworzyć kluczykiem i pilotem.

Pozdrawiam

Krzychu.