Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestm posiadaczem BMW e46 320d z 2002r. Od pewnego czasu cos zlego dzieje sie z moja betunia. Gdy silnik jest wlaczony i pracuje na wolnych obrotach wszystko jest ok. Problem pojawia sie podczas dodawania gazu. Z silnika dochodzi dziwny dzwiek. Ciezko to okreslic. Slychac buczenie, gleboki dzwiek jakby uklad wydechowy byl dziurawy. Sprawdzalem jest szczelny, podłaczalem pod kompa zero blędów. Jezdze juz tak tydzien i wydale mi sie ze jest cora gorzej. Koledzy prosze o wasze opinie. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Napewno masz nieszczelność na kolektorze wydechowym przerabiałem to nie raz u klientów widziałem nawet oberwaną turbine w e46 musisz wyjąć kolektor.

Miłęgo rozbierania!!

pozdrawiam

www.Car-los.pl
Opublikowano
Dziekuje kolego sprawdze to dzisiaj. Czy jesli to kolektor powinno odczuwac sie zapach spalin w srodku auta? W moim przypadku nic takiego nie wyczulem.Pozdrawiam
Opublikowano
Rozumiem. Przeczytalem na jednym z forum, ze moze to dochodzi z układu napędowego.Wał,podpora wału itd. Czy jest to mozliwe. Czy nalezy brać to rowniez pod uwagę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli to jest syczenie to obstawiam dziurę w układzie dolotowym a nie wydechowym, obejrzyj dokładnie przewody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Buczenie jest tylko podczas jazdy czy na postoju też jak dodasz gazu?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Kolego najbardziej wyczuwalne jest to podczas dodawania gazu natomiast na wolnych obrotach lekko slychalne. Wrocilem od mechanika i niestety nic. Komp nic nie wykryl. Sprawdzilismy uklad wydechowy, kolektor wydechowy do samej glowicy, uklad dolotowy, wszystkie przewody, sruby podokrecane i nic. Podejrzany dzwiek jakby wydobywal sie w miejscu filtra powietrza, odmy. Sprawdzilismy na innej odmie wyjelismy filtr i nic. Koledzy pomozcie :D Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj filmik i wrzuć, może coś ktoś usłyszy :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
nie wiem co masz na myśli mówiąc buczenie przy dodawaniu gazu - nie chcę cię straszyć ale u mnie taki dźwięk dawał pęknięty wał korbowy!!!