Skocz do zawartości

E39 M54b25 - falujące obroty na gazie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,wiem że temat poruszany niejednokrotnie,ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi dlatego zakładam nowy temat :/ Wiec tak jak w temacie,chodzi o falujące obroty,dodatkowo trzęsie autem,tak jakby nie chodził na wszystkich garach. Dzieje sie tak tylko tylko na gazie,przeważnie dopóki sie nie nagrzeje. Jak pracuje na benzynie wszystko jest ok. Co to może być? Dodam,że niedawno zmieniałem świece,zamiast dedykowanych kupiłem świece denso czy jakoś tak,podobno dobre :/ i po wymianie efekt jakby się nasilił. Pozdrawiam.
Opublikowano
Instalacja nowa,sekwencja,u gazownikow bylem i wlasnie ustawiona jest bardzo dobrze. To trzecia instalacja jaka u nich montowalem i nigdy nie bylo zadnych problemow...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To dziwne.Praca silnika na benzynie ok a na gazie taka jak piszesz.Podłącz samochód pod komputer,zobaczysz czy rzeczywiście jest na benzynie ok.
Opublikowano

Najlepiej pojechać do nich tam gdzie zakładali. Gaz jest na gwarancji to niech robią.

W moim zakładzie jak coś jest nie tak na LPG to podłączą do kompa i nie zawsze są to problemy tylko i wyłącznie na LPG, ale potrafią zidentyfikować usterkę a nie na pałę montować gaz. Jeśli jest to dobry zakład to Ci podłączą i free bo jak narazie masz usterkę tylko na LPG.

Może to być cewka padająca lub świece (nie wiem czy to dobra firma) ja mam NGK. Mi niedawno na wolnych wypadał z zapłonu i kaszlał przy przyśpieszaniu. NA benzynie nic. Ale okazało się że to cewka na 4 i 6 cylindrze. Wymieniłem wykasowałem błąd i było ok. Na PB jeszcze jakoś chodziło, że nie było to odczuwalne. Sama podmiana cewki nic nie dała trzeba było jeszcze wykasować błąd, dlatego podmiana nic nie da.

Opublikowano

Wiem ze wtryskiwacze nie najlepsze i one lubią głupieć nawet nowe. Ja ich osobiście nie miałem nigdy tylko powtarzam po wszystkich :)

W sumie za dużo bez kompa Ci nie powiemy. Trzeba do gości jechać i przedstawić sprawę i muszą to poprawić lub zdiagnozować czy aby napewno na PB jest wsio ok

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam u siebie valteki czerwone i są trochę za wolne,komp.stag 300plus.Ogólnie jest w miarę dobrze ale co około 10 miechów jeżdżę do mapowania bo trochę się rozjeżdża komp.(zaczyna dużo palić gazu).