Skocz do zawartości

328i swaip z m50b20 vanos podlaczenie elektryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie do rzeczy wczesniejszy temat wspanialomyslnie zostal zamkniety bo po co ale super tak wiec wiecej smietniku bedzie.

Pytanko, czy dajmy na to deche i elektryke kabinowa mamy 93r a wkladam 2.8 z 96 + pod macha komp + wiazka silnika od 2.8 mozliwe ze 2.8 mam immo nie uwzglednilem tego mozliwe ze immo zablokuje paliwo? pompa nabija cisnienie w wezach lecz swiece po kreceniu rozrusznikiem sa suche i nie ma iskry

jedno pytanie i koniec mojej pracy

Opublikowano

moze lepiej czym objawia sie brak podlaczenia immo?

w moim przypadku wszystko kreci paliwo pod cisnieniem pompa tloczy lecz brak iksry i paliwa w garku jakby blokowal wtrysk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam sobie odpowiedziałeś kolego.Brak immo brak iskry.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Teraz juz desperacja, imo przelozone iskra jest nadal nie pali, wtrysk blokuje paliwo...

Co to moze byc? czy koniecznie trzeba przekladac wiazke kabinowa nie mozna uzyc wiazki z m50b20 vanos do m52b28?

Opublikowano

według mnie wiązka kabinowa nie ma nic do rzeczy

musisz założyć wiązkę silnika od 2,8,komp,immo i wszystkie czujniki,bo to 2,8 jest na simensie a poprzedni silnik na boschu

Opublikowano

Silnik m52 przelozony wraz z osprzetem calym + instalacja silnika, do tego przelozone juz jest immo, iskra jest, pompa paliwa daje cisnienie na weze lecz nie moge odpalic rozrusznik kreci pieknie PALIWO JEST :P

Chyba poleci wiazka kabinowa jednak, wypowiedzialby sie ktos kto przekladal pelno takich na forum a informacji prawie zero na temat tego swapu i problemow tylko ogolne gatki przeloz ews i bd gralo bez jaj...