Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj czyszcząc samochód zauważyłem, że gdy mam zapaloną lampkę do podświetlania lusterka w przeciwsłoneczniku u pasażera i zapale lamkę u kierowcy, to to u pasażera przygasa, powłączałem tak kilka razy i się unormowało, nic nie przygasało, ale dziś włączyłem tylko lampkę u kierowcy i zapaliła się kontrolka poduszki.... Jak gasiłem lampkę, to kontrolka gasła, ale po kilku razach kontrolka poduszki zaświeciła się na dobre i nie chce zgasnąć, dodatkowo przestało mi działać sterowanie radiem z kierownicy(tempomat działa), a jak zapalam ową lampkę, to kompletnie wyłącza się radio i to już bez różnicy, czy zapalam lampkę u kierowcy czy u pasażera, dodam, że lampki przestały świecić, normalne oświetlenie kabiny i progów działa, wszystkie inne funkcje działają. Odłączałem akumulator na kilka minut, wyjmowałem bezpiecznik od tych lampek i problem nadal pozostał...

O co tu może chodzić, czyżby skończył się tak zwany moduł komfortu????

Miał ktoś taki przypadek?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Za oświetlenie kabiny itp odpowiedzialny jest moduł komfortu. Zajrzyj do niego bo często zdarza się, że gdzieś woda się przesącza i leci po module a to raczej nie uzdrawia jego kondycji.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko jeszcze nie wiem gdzie ten moduł jest... :D

Wyczytałem, że to może być wina kostki stacyjki i idę zaraz to posprawdzać, podobno wystarczy dobrze wyczyścić... oby

Alarm odwołany, zalałem kostkę stacyjki WD40 porusząłem stacyjką, to znaczy kluczykiem w stacyjce kilkanaście razy i jest ok, a już się wystraszyłem, że będę musiał kupować jakieś moduły, LCMy czy co tam jeszcze ufffffff :D

sorki za panikę z mojej strony i niepotrzebny temat.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.