Skocz do zawartości

[E36] M43 318i - prawidłowa praca sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdziłem działanie sondy na kompie w INPA i pokazało na rozgrzanym wyłączonym aucie aucie 0.33 V. Po odpaleniu auta i pozostawieniu na biegu jałowym napięcie spadało stopniowo aż zatrzymało się na 0.09V i tak już trzymało. Czy to oznacza że sonda pracuje prawidłowo? Spalanie mam w normie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lewe powietrze, uboga mieszanka.Nie jest ok.A co pokazuje przy 2-3tys obrotów?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
lipe hehe stała 0.33 albo skoczylo na 4v wnet :shock: a sonde powinnem miec 1v bo mam osprzet boscha ale rok temu kupilem uniwersalna...dlatego nie ma co szmelcu kupowac
Opublikowano
nową sondę już mam ale z braku możliwości zamontowani (brak czasu i jakiegoś podnośnika) muszę poczekać z wymianą. Na pewno napiszę czy wymiana pomogła. Jak na razie jestem po wymianie 2x silniczek krokowy i 2x przepływomierz. Puki co zero rezultatów. Do momentu aż się auto nie nagrzeje pracuje dobrze. Cyrki z obrotami zaczynają się jak auto nabierze temperatury.
Opublikowano
no wlasnie,pamietaj jak wymienisz trzeba blad skasowac,jezeli wogole wyskakuje .

No więc udało się tzn. udało się wymienić sondę lambda w sobotę. Co mogę powiedzieć to to że auto trochę lepiej pracuje ale problem z obrotami jest nadal:(

Zresetowałem komputer odłączając akumulator - i + jak w opisie na forum. Potem zrobiłem adaptacje auta. Wynik taki sobie. Błąd 201 wyskoczył mi ponownie potem go skasowałem i wyskoczył po chwili znowu więc znów go skasowałem i na razie nie wyskakuje. Ale za to wyskoczył mi błąd 67 crankshaft. Przepływke już zmieniałem 3 razy krokowca też 3 razy wiec to raczej nie to jeżeli chodzi o falujące obroty na biegu jałowym.