Skocz do zawartości

330d Grzeje sie przy zalaczonej klimie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu nowy na forum wiec na poczatku chcielem pozdrowic wszystki posiadaczy marki BMW!!!

A wiec mam taki problem, mianowicie ostatnio zauwazyle ze na wlaczonej klimie grzeje mi sie silnik , gdy ja wylacze teperatura spada i skazowka jest w pionie

ale to nie zawsze do pracy ma 40 km i raz na klimie mi sie grzeje a drugiego dnia wogole niewiem co moze byc? Moze wentylator pada od klimy ? Prosze was o porady lub wlasne doswiadczenia z owym problemem...

Pozdrawiam Wszystkich....

Opublikowano
sprawdz czy jak wlaczasz klime to ci się odpala wentylator :) jak nie to masz odpowiedź. Było już o tym, użyj funkcji szukaj i poczytaj temat.
szukam
Opublikowano
Bo tak mam ze po jakims czasie mi zaczyna sie grzac 5-10 km ale jak pisalem ze nie zawsze tak jest wyglada tak jak by sie cos zawieszalo. a moze byc tak ze wentylator powoli pada i raz dziala a raz nie?
Opublikowano
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie w poprzednim samochodzie pojawił się podobny problem, ja miałem wtedy kłopot z łożyskiem od wentylatora i chłodnicą (ale to była wówczas m-ka Chrystler)
Opublikowano
okazalo sie ze ubywa mi plyn z zbiorniczka jaka moze byc przyczyna niewiem ollej wporzadku nie przybywa ani osadu niema ... jak mozna sprawdzic rozszczelnienie sie zbiorniczka moze korek?
Opublikowano
no zlokalizuj wyciek. Auto na kanał, ściagnij oslony spodu plastikowe i zobacz gdzie jest mokre od płynu. Albo od góry też rób diagnoze. Nikt za ciebie wycieku nie znajdzie, czy puściło jakieś łączenie węży, czy korkiem wywala czy np. chłodniczka egr przepuszcza etc.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lub pęka zbiornik płynu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie mam za bardzo czasu przyjzec sie temu bardziej bo wyjezdzam do pracy jak ciemno i wracam jak ciemno silnik mi sie nie grzeje dopiero w wobote bede mial czas ale powiedzcie.mi jeszcze czy przy peknietym zbiorniku (slyszalem.ze.to czesty przypadek) bedzie sie trzymalo cisnienie znaczy sie czy beda twarde weze?
  • 1 miesiąc temu...