Skocz do zawartości

e46 320d lewy przedni migacz nie swieci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam maly problem z lewym przednim migaczem. Zarowka jest ok a nie swieci w dodatku boczny ii tylny migaja dwa razy szybciej niz powinny. Jakies pomysly panowie? Przeszukalem forum ale znalazlem tylko problemy z ciagle swiecacym migaczu...
Opublikowano

ja też walczyłem z kierunkiem jednym. U mnie brak świecenia powodowało to że w gnieździe w którym siedzi żarówka są 2 blaszki, jedna trzyma od spodu żarówkę a druga z boku (+ i minus wiadomo) no i ta blaszka z boku nie dotykała stopki żarówki i była lipa.

Naprawa tego to po prostu podgięcie i jednej i drugiej blaszki tak aby mocniej dotykały żarówkę. Polecam jakimś nieprzewodnikiem żeby sobie zwarcia nie zrobić i bezpiecznika nie wywalić jak przez przypadek zewrzemy obie blaszki :P

Jeśli zarówka ok to szukaj po kablach, może we wtyczce coś nie tak, coś sie ułamało, wypięło, kabelek przetarł.

To że inne migają szybciej to normalne ponieważ brak żarówki powoduje zmniejszenie oporu i wtedy reszta żarówek może migać szybciej ponieważ przerywacz jest dostosowany do 3 żarówek i 3 oporów które generują.

szukam
Opublikowano

Ringi nie powinny stwarzać takich problemów. Jedyne co mogły by powodować to nieustanne palenie się kierunkowskazu w przypadku małego poboru prądu (samochód rozpoznałby przepalone światło pozycyjne).

Miałem podobny problem u siebie spowodowany złamaniem się przewodu w środku (z zewnątrz wyglądał w pełni normalnie). Posłuchaj kolegów i sprawdź czy pojawia się napięcie w gnieździe, do tego czasu nie ma co gdybać.

Opublikowano
Zamienilem zarowki miejscami i przedmuchalem kostki,te od ringow rowniez i jak narazie problem zniknal

powinieneś mieć pod zdjęciem zanim zapytasz pomyśl .. pozdrawiam