Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem polega na tym inż chciałem założyć sobie stożek to mojego bmw jak ściągam stary filtr powietrza i zakładam stożek to gdy odpalę chcę dać gazu to tak jakby nie reagowało na to i coś strzela ... jak odpinałem stary filtr to był przewód chyba od czujnika filtra powietrza gdy go odłączę dzieje sie to samo a gdy jest przypięty to chodzi jak należy czy wie ktoś jak można oszukać czujnik filtra powietrza by móc założyć sobie Filtr Stożkowy Dzięki ...
Opublikowano
Czujnika filtra powietrza? Nie wywaliłeś przypadkiem przepływomierza?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
jak dla mnie stozek to wyrzucanie kasy w błoto. lepiej założyć wkład do puchy filtra ;) a jeżeli już go masz to wyrzucasz samą obudowę filtra a zostawiasz przeplywke bo tego nie oszukasz ;)
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
Przepływomierza napewno nie wywaliłem bo jak podłączę orginalny filtr powietrza to wszystko chodzi dobrze :) podłaczyłem stożek a przewód podpiolem do obudowy starego filtru sie dziej to samo chyba musi byc cisnienie bo jak podłacze standardowy filtr to chodzi dobrze ...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze stożek nie nadaje się do zwykłej instalacji gazowej bo pewnie taką masz.Po drugie pogorszysz dynamike silnika na niskich partiach obrotów.Po trzecie stożek musi być odizolowany przegrodą od komory silnika by nie ssał gorącego powietrza przelatującego przez chłodnice.Po czwarte w tym silniku nic nie da.

P.S

To nie czujnik tylko termostat podgrzewania przepustnicy.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
akurat nie posiadam instalacji gazowej wiec zwykla benzyna dochód zimnego powietrza jest dobry bo mam zabudowę ogólnie jak podlaczam stożek to nie mogę gazu dac..a jak wciskam pedał gazu to tak jakby powietrze nie dochodziło i cos strzela w silniku ...i nie chce złapać obrotów a jak podłączę orginalny filtr to wszystko chodzi sprawnie ...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dostaje zbyt dużo powietrza i pewnie strzela w kolektor ssący.Może przepływka niedomaga.Uwierz kolego ten stożek nic Ci nie da.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
po prostu kupiłem nowy filtr i chciałem wymienić bo ten standardowy jest juz stary i troche zasyfiały a nie chce wydawać kolejne pieniądze na nowy standardowy filtr. chciałem juz ten zamontować ogólnie lepszy dzwięk jest z tego co słyszałem .Przeplywka raczej nie bo jak podłączę standardowy to wszystko w normie niec nie strzela obroty trzyma prawidłowo ... jak wyjmę całą tą skrzynkę filtru powietrza odepnę ten przewód podłączę stożek to w tedy sie tak dzieje... nie wiem moze racja ze dużo powietrza dostaję nie wiem duzo ludzi napewno montowało stożek wiec może wiedzą oco chodzi ...
Opublikowano

Wiesz gdzie sobie wloz ten stozek...?

Koledzy ci normalnie tlumacza ze to idiotyczne zakladac takie siano. A ty dalej swoje, "slyszalem ze dzwiek lepszy...". Co za glupota. Chciales to sobie go wsadz i tak sie turlaj byle jak i nie zawracaj d... ,bo to nie plac zabaw. Ile masz lat? Pewnie dopiero co zdales prawo jazdy i kombinujesz jakies wiejskie tuningi. Nastepny TUNER.

Opublikowano
Prawo jazdy mam juz 2 lata jednak postanowię zakupić nowy orginalny filtr bo dużo osób mi to radzi a stożek sprzedam za drobne bo nowy nie używany ... Dzieki wszystkim temat do zamknięcia ...;)