Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem dziś byłem w lesie i było dużo piasku dodałem gazu auto kilka razy przemieszało i po jakiejś chwili zapaliła się kontrolka od hamulca ręcznego ale jest żółta i od DSC i teraz pytanie do was co może być przyczyną? dodam że DSC było cały czas włączone...
Opublikowano
można gdybać w nieskończoność , ja miałem w zimie podobny problem pojawiający się z niczego, dopiero pomogła kalibracja czujnika kąta skrętu koszt takiej operacji zaczyna się od 50 zł w góre ja kupiłem interfejs za 48 zł i zrobiłem nim to bez żadnego problemu.
Opublikowano

Jakies inne objawy masz? Działa Ci np. ABS?

Możliwe, że czujnik kąta skrętu padł, albo wystarczy sama kalibracja. Kontrolka od ręcznego zniknie jak rozwiążesz problem z kontrolką DSC.

Podłącz się do komputera i zobacz, czy nie masz błędów z tym związanych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam mam taki problem dziś byłem w lesie i było dużo piasku dodałem gazu auto kilka razy przemieszało i po jakiejś chwili zapaliła się kontrolka od hamulca ręcznego ale jest żółta i od DSC i teraz pytanie do was co może być przyczyną? dodam że DSC było cały czas włączone...

Możliwe że zabrudziłeś któryś czujnik ABS, w zimie często się to zdarza i wystarczy ze przeczyścisz myjką ciśnieniową miejsca gdzie są czujniki.

Opublikowano
tak kolego z allegro znalazłem ale się okazało ,że allegrowicz jest z rzeszowa tak ,że miałem pare min. od domu:) i naprawde było warto bo jedna wizyta na diagnostyce komputerowej czasami kosztuje więcej podać Ci link do niego?
Opublikowano

to jest od innego sprzedawcy ale z tego co widzę to ten sam kabelek http://allegro.pl/tester-interfejs-do-bmw-inpa-vag-obd2-usb-e46-e39-i2583133163.html kup sczytaj błędy i będziesz wszystko wiedział , aha i pamiętaj jak będziesz robił kalibracje wybierz jak najbardziej równe miejsce i ustaw kierownice (koła) idealnie na wprost , w jakiejś opcji w inpie można sprawdzić czy właśnie tak jest, ja zrobiłem to na oko ale już 6 miesięcy jest wszystko ok DSC 60 działa jak należy.

)