Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum więc jeśli coś źle zrobiłem to z góry przepraszam :)

Wracając do tematu chciałbym się zapytać czy tak ma być w mojej bm-ce, kiedy włączam przycisk DSC i wszystko mi się świeci na tablicy tak jak powinno. Natomiast nurtuje mnie inna rzecz, a mianowicie przy większym uślizgu np. na rondzie (po to kupiłem ten samochód;) ) system jakby nadal działał bo hamuje mi przodem bądź tyłem i nie mogę "ładnie" wejść w rondo. Miał może ktoś taki problem? Czy tak jest z tymi systemami czy u mnie może jednak jest coś nie tak?

Opublikowano

całkowite wyłączenie jest jak przytrzymasz guzik.

Gratuluje że kupiłeś auto po to żeby jeździć bokami na rondzie :P a żeby tak sobie wykupić dzień na torze to już kaski szkoda co?

szukam
Opublikowano

Gratuluje że kupiłeś auto po to żeby jeździć bokami na rondzie :P a żeby tak sobie wykupić dzień na torze to już kaski szkoda co?

a powiedz mi gdzie, i jakie to koszta,można wypożyczyć taki tor, mieszkamy nie bardzo daleko od siebie....może kiedyś jakieś klubowe wypożyczenie toru :D

Opublikowano

no ja też kiedy mogę to dodaje mocniej gazu żeby zerwało przyczepność, na lukach też jest lepiej niż w fwd - kwitując po to kupiłem bmw m.in

nie jestem za tym żeby dalej psuć opinię użytkowników bmw przez rozwalone trupy z tłumikami dtm siejące ferment na ulicy

ale jak ktoś ma stwierdzić że chce zacząć się bawić w latanie bokiem jak nie zaczynając na ulicy

ma pałować na piachu czy pod marketem ...

Opublikowano (edytowane)
Dokładnie.Ale jednak ulica nie jest tez torem i są inni jak nie w ruchu to auta zaparkowane przy nich ,piesi i takie tam poza tym jak cię wyniesie za mocno nie pogniesz felg na krawężniku . Więc dlatego Ja jestem niedzielno-świątecznym drifterem i nie uważam jazdy bokami po parkingach jako coś wsiurskiego bo jedyne straty jakie zajdą to tylko ja je ponoszę i za nie odpowiadam nie zagrażając nikomu i niczemu :cool2: moje tory są puste wtedy,tor tesco, lidl arena i mój zupełny faworyt biedronkaring są zupełnie darmowe jednak z mocno ograniczona ilością okrążeń (niebiescy sędziowie , skargi kibiców za trybunami , mina małżonki i żal nad skwierczącym sprzęgłem) gdyby nie napęd na tył w moim bmw jeżdził bym na 100% alfą 156 albo audi a4 i nie śmigał bym bokami . Stąd wybór padł na bmw bo mercedes za słaby i ciężki. Edytowane przez radE46cki
BMW E46 320i
Opublikowano

między samochodami większa adrenalina ... i zawsze można na kręgle na przejściu trafić jak za długo się ciągnie bokiem :)

ogólnie oby co raz więcej rond było remontowanych

no ... na parkingach pod casto itd to latam, ale w zimie na śniegu, kto wyrobi lepszy czas w okrążeniu

wyraziłem swoją opinię, tor jest nie dla mnie

Opublikowano
Też mi się zdarza :norty: ale też raz mi nie wyszło (zima 2010) i przykleiłem tył do drzewka :cry2: stąd potrzeba przestrzeni, lekki pojedyńczy uślizg mi nie wystarcza muszę czuć gumę ,usłyszeć r6 ,do tego jedno krótkie spojrzenie na żonę kiedy wygląda tak :shock: i dalej cisnę w lusterku widzę niebieskawy dymek to wiem że wyszło ładnie i efektownie ,jeszcze jedna powtórka dla utrwalenia wrażeń i chillout do samego domu stosując eco-driving . Każda przejażdzka dzięki temu sprawia mi radość.
BMW E46 320i
Opublikowano
a wlasnie mam pytanko jak wylocze dsc po jednym kliknieciu to swieci ikona trojat w strzalce czy to znaczy ze trakcja calkowicie wylaczaona jest czy nie ? wiec kedy trakcja jest wylaczona ile trzeba trzymac przycisk i czy ikona sie zmieni? ogolnie jedzcze teraz e36 320i bo jestem w niemczech a moje 320d e46 w pl i w e36 trzymalem dlugo ikonka byla taka sama i autko nie chcialo bardzo bokiem isc ,z tylu bierznika 3mm z przodu nowe i tak jakos dziwnie jak by hamowalo jak tu kolega mowi
Opublikowano

JA tez bawilem sie dopoki niebiescy chcieli przykleic mi 500zl :) Od tej pory parkingom daje spokoj :D

ASC bedzie calkowicie wylaczone gdy kontrolka recznego sie zapali na zolto. Podwojna kontrola trakcji jest tylko w poliftowych modelach. Wiec e46 od 2001.

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

spikepool

jakies 10 minut od czestochowy jest tor (miejscowość Wyrazów jak się leci na Opole), kartingowy kiedyś (kubica jeździł nawet) a teraz cały czas są tam jakieś zloty, czasówki, drift open, imprezy, crash derby etc. W tygodniu pojeździsz cały dzień za darmo bo po prostu nikt się tym nie interesuje ani nikogo tam nie ma. W weekendy troche gorzej bo często jest wykupiony własnie na jakieś jeżdzenia przez grupy zorganizowane. 600zł za dzień ale to wiadomo można w duża ilość osób kupić albo podjechać do już jeżdzących tam, dorzucić się im na piwo jak już wykupili i też pozwolą jeździć.

szukam
Opublikowano
My mieliśmy stare lotnisko w Skarbimierzu też jak się leci na Opole niedaleko Brzegu ale jakaś firma tam teraz stoi :cry2: .
BMW E46 320i
Opublikowano
ja wyłączam na dwa razy, raz szybko i w ułamku sekundy drugi raz i trzymam dłużej aż się zapali druga kontrolka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak krótko wciśniesz dsc to ma opóźnioną reakcję (jedna kontrolka między zegarami) a jak dłużej to jest wyłączony (dwie lub trzy kontrolki - nie pamiętam :roll: )

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Klikasz raz - zapala się od trakcji na żółto

A gdy będziesz go trzymał to po kilku sekundach zapali się kontrolka od ręcznego - też na żółto ;)

Opublikowano
JA tez bawilem sie dopoki niebiescy chcieli przykleic mi 500zl :) Od tej pory parkingom daje spokoj :D

ASC bedzie calkowicie wylaczone gdy kontrolka recznego sie zapali na zolto. Podwojna kontrola trakcji jest tylko w poliftowych modelach. Wiec e46 od 2001.

Co masz na myśli przez podwójna kontrola trakcji w poliftowych? chyba nie DSC :D Ja mam przedlift i DSC, co prawda 2001 rok ale przedlift:)

Blachary Mam Was
Opublikowano
no ja miałem taki przypadek ze jechałem po piasku i miałem włączone DSC, auto kilka razy przemieliło i zapaliło się DSC i żółta kontrolka od ręcznego i wtedy nie mogłem spowrotem włączyć DSC, co mogło być przyczyną??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Faktycznie w wersji po lifcie jest tak jak by dwie trakcie to znaczy po wcisnieciu jak zapali sie jedna kotrolka wylacza sie ASR ze nie blokuje koł podczas ostrego startu czyli zrywa zrobisz ale bokiem nie pojdziesz jak przytrzymasz dlujej to zapali sie zołta kontrolka od recznego czyli wylacza sie ESP czli DSC czyli drugi system zwany elektoroniczny system stabilizacji toru jazdy no i wtedy autko pojdzie bokiem dzis to probowalem jak sie sieci kontrolka tylko jedna to nie da sie zrobic bączka bo go blokuje ten drugi system od stabilizacji toru jazdy