Skocz do zawartości

[e34] Bicie na mocowaniu koła pasowego pompy wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie myślałem ze bicie jest na kole pasowym lecz po zdjęciu

okazuje sie że na tym "trójkącie"w który wkręca się trzy śrubki.

I pytanie ogarniał ktoś taki temat może podkładka 2mm w miejsce gdzie jest odchylenie?

Czy jakos rozebrać pompe i to wyklepać? Bo wymiana to drogi temat

Silnik M50b25

Pompa z nivo

tutaj foto: http://i47.tinypic.com/6xw3kk.jpg

Opublikowano
Jeśli jest wygięte to podkładka musiałaby być szlifnięta do "klina", żeby równo ułożyć koło. Ja bym próbował klepać.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Ta pompa jest montowana na czterech srubach od przodu bo jak by ja wyjął to moze by to jakos wyklepał.

Albo rozbierał ją już ktoś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz ją odkręcić od silnika bo jak wykręcisz te 4 śruby to rozlezie się na 2 części i będzie zonk,przynajmniej w zwykłej pompie bez nivo tak jest.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Hej, nie wyprostujesz tego, swoją drogą jak to się zgięło???. Kup pompę używaną, zestaw uszczelek z ASO, uszczelnisz i zapomnisz. W środku nie ma co się zużyć, te pompy są wieczne. Takie pompy z NIVO do e32 mam, ale do e34 niestety nie. Poza tym jak to biło to na pewno jest już luz na wałku, tam jest pasowanie na zero, nie ma łożysk.

Pamiętaj, że do rozebrania pompy z NIVO, jak chcesz wymienić ten uszczelniacz z przodu musisz mieć prasę do zdjęcia tego trójkąta. Swoją drogą możesz kupić sam ten trójkąt, ale sam nie występuje jako oddzielna część, ale może był taki sam we wszystkich pompach na wieloklinowy pasek, musisz to sprawdzić.

pozdrawiam Bartek