Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z moim 330d ;/

mianowicie falujące obroty ale objawiają się tylko wtedy gdy się go mocno przeciągnie lub włączy klimę.

Zaczęło się tak dziać od wymiany filtrów jak byłem w serwisie, wymieniany został filtr powietrza, filtr paliwa i filtr oleju razem z olejem

Dzisiaj był podłączony pod komputer żadnych błędów nie wykryło i co tu robić macie jakieś pomysły ?

Mój mechanik twierdzi że mogli mi w Polsce założyć zły filtr paliwa i jutro ma kupić nowy no i sprawdzić.

Pewnie takiego przypadku nikt nie miał bo nie mogłem znaleźć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak stało się to od razu po wymianie filtrów to skupiłbym się na filtrze paliwa, wymień na boscha i będzie jasność :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jak stało się to od razu po wymianie filtrów to skupiłbym się na filtrze paliwa, wymień na boscha i będzie jasność :cool2:

Jak ci żadne błędy nie wychodzą to zrób test z przepływką odepnij i zobacz czy ci dalej falują

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymienione zostały filtr paliwa i powietrza znów na nowe i nic nie dało mało tego jak jadę na komputer gdy obroty nie falują to pokazuje zero błędów a jak pojechałem gdy już nawet zaczął gasnąć to wyskoczyło 10 błędów ;/ przecież to nie możliwe żeby 10 błędów naglę się pojawiło ;/ co to może być ? pomóżcie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wartości były zmienne ale na pierwszym było mniej więcej 0.6 na drugim miałem 2.0 i ten był wymieniany na 3 1.0 na 4 było 1.9 i też był wymieniany 5 0.3 i 6 miał 0.4 a wymieniane były dwa wtryski