Skocz do zawartości

Problem z 328 drgania wpadanie w drgania na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem w innych tematach były podobne lecz nie mogę znaleźć porady co do takiego samego przypadku jak mój. Mianowicie dzieje się tak gdy np dojezdzam do świateł bądź jestem zmuszony wrzucic 1 badz 2 bieg, silnik wpada w drgania,, które już nie ustępują trzeba wtedy wyłączyć silnik i ponownie odpalic wtedy natychmiast wszystko wraca do normy. Nie zauważyłem zeby było to zależne od tego czy silnik jest zimny czy rozgrzany. Bywa też czasami że silnik nie równo pracuje i sam "gazuje" jak jest na luzie.

Co może być przyczyną??

Opublikowano
Dodam jeszcze, że troche szarpią biegi przy pierwszych trzech. Sprzęgło i dwumas były niedawno wymieniane szarpanie raczej występowało przed wymianą lecz drgania pojawiły się po jakimś czasie od wymiany
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie szarpania przy zmianie biegów polecam wymianę poduszek silnika i skrzyni biegów, po wymianie inne auto będzie.

Jeśli chodzi o drgania, które ustają po ponownym odpaleniu auta nie pomogę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam,

szukałem w innych tematach były podobne lecz nie mogę znaleźć porady co do takiego samego przypadku jak mój. Mianowicie dzieje się tak gdy np dojezdzam do świateł bądź jestem zmuszony wrzucic 1 badz 2 bieg, silnik wpada w drgania,, które już nie ustępują trzeba wtedy wyłączyć silnik i ponownie odpalic wtedy natychmiast wszystko wraca do normy. Nie zauważyłem zeby było to zależne od tego czy silnik jest zimny czy rozgrzany. Bywa też czasami że silnik nie równo pracuje i sam "gazuje" jak jest na luzie.

Co może być przyczyną??

Na 90% jakas nieszczelność w dolocie. Typowa przypadłość tego silnika. Sprawdź szczelnosc dolotu, odmy, te wszystkie wężyki gumowe itp...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...