Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tym sie nie zgodze .poniewaz w UK usuwam z aut ktore maja 30 tys mil

To moze klimat ma na to wplyw :mrgreen: bo we Wloszech nie slyszalem by ktos cos wycinal a niemal wszyscy dieslami z Dpf-em jezdza :roll:

Opublikowano

czy jest jakaś różnica między wypalaniem ktore autko robi sobie samo a wypalaniem wymuszonym kompem diagnostycznym?

Ile średnio wytrzymuje dpf w 3.0d? Pytam bo zastanawiam się czy kupno uzywanego dpf ma jakiś sens...

Opublikowano

Z tego co sie orientuje, to roznic w efekcie koncowym nie bedzie.

Wypalanie wymuszone moze sie za to odbyc przy pominieciu niektorych wymaganych przez komputer parametrow (np. cisnienie przed i za filtrem).

O ile nie mieszkasz w Niemczech to zakup DPF'a w ogole nie ma sensu.

Teoretycznie DPF'y w BMW powinny byc dozywotnie.

Oczywiscie warunki rzeczywistego uzytkowania samochodow maja sie nijak do parametrow, wg. ktorych takie estymacje sa obliczane w biurach projektowych BMW.

Jesli juz musisz wymienic filtr i masz zamiar jezdzic swoim samochodem jeszcze przez kilka lat to kup nowy.

Co do zakupu uzywki, np. pochodzacej z samochodu zezlomowanego, to nie mam pojecia jak wytrzymaly jest wklad na udary mechaniczne/uderzenia, np. podczas wypadku.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Tylko przez obrobke wsadu z ecu ...

A ile za taka przyjemność ? bo przymierzam się do down pipe ale najpierw inne mody

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

• 5 lat później...
Opublikowano
A co się dzieje z sonda lambda jak się wytnie DPF? Usuwają ja programowo czy np pokazuje jakiś błąd na kompie który i tak w praktyce po wycięciu DPF nie jest ważny?
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro dpf zostanie usunięty z softu to nie będzie błędów, swoją drogą to dość niemodny ostatnio zabieg :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sondy muszą być, przecież na ich podstawie silnik reguluje mieszankę. "Usuwanie" polega na obniżeniu czułości albo wykasowaniu błędów z matrycy, różni rzeźbiarze różnie robią.
3A0jS9b.png