Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko.

Dziś miał miejsce mały wyścig jednak jestem z niego nie zadowolony. Ponieważ z pod świateł moje 136KM szło łeb w łeb z passatem 1.9 TDI 110km. Byłem pewny ze beemka spokojnie poradzi sobie z VW, jedank byly spore kłopoty. Czym taki spadek mocy może być spowodowany?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

hehe umiejetnosci przede wszystkim :D

a co do braku mocy kolega podeslal Ci linka. Cala lektura :)

Opublikowano
Mam pytanko.

Dziś miał miejsce mały wyścig jednak jestem z niego nie zadowolony. Ponieważ z pod świateł moje 136KM szło łeb w łeb z passatem 1.9 TDI 110km. Byłem pewny ze beemka spokojnie poradzi sobie z VW, jedank byly spore kłopoty. Czym taki spadek mocy może być spowodowany?

Rozumiemy Twój niepokoj.

Ale pomyśl, że nie jesteś sam. Lewis Hamilton i Fernando Alonso też sa z niedzielnego wyścigu niezadowoleni.

Opublikowano

Było miliard tematów co do braku mocy. Najprościej i najszybciej podepnij pod komputer. Masz dużo wolnego czasu to powyciągaj EGR - wyczyść, kolektor - wyczyść, intercooler - wyczyść, wężyki podciśnienia - wymień. Sprawdź elektrozaworek turbiny i EGR-u. Nie wiem co mogę Ci jeszcze zaproponować. Zalej Diesel System Cleaner firmy Protec. Na kompie pokaże CI wszystko, wtryski, doładowanie turbiny itp itd.

Druga sprawa, że 320d M47 to nie jest demon prędkości i przyspieszenia. Passat 110KM mógł sobie ze 136KM BMW poradzić.

Jak wpiszesz w google E46 320d brak mocy to znajdziesz tyle lektury, że dnia Ci braknie na przeczytanie.

Opublikowano
użyć funkcji szukaj na forum. Użyć google. Wszędzie są instruktarze, krok po kroku ze zdjęciami wyjaśnione i znajdziesz odpowiedź na wszystko bo skoro ja znalazłem i większość już wykonałem to chyba ty też potrafisz. A jak będziesz pytał o to samo co było omówione 10 razy to nikt ci nie odpisze.
szukam
Opublikowano
Mam pytanko.

...poza tym pamiętaj że VAGi mają mniejsze turbo które szybciej wstaje i KM nie ma co w mieście porównywać ...

... po drugie trzeba zrobić diagnostykę itp ...

...po trzecie jeśli autko jest sprawne ( co i tak zweryfikujemy na miejscu ) , zapraszam do Poznania , daleko nie masz ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/