Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wyskoczył mi komunikat o minimalnym poziomie oleju - co mnie zdziwiło - i chciałem to sprawdzić.

Akurat pech chciał, że urwała mi się linka... Nie mam jak teraz sprawdzić poziomu oleju a rano muszę zrobić 160km.

Czy gdyby poziom oleju był zbyt niski, komputer to pokaże?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też od pewnego czasu wyświetla mi taki komunikat. Sprawdzam teraz częściej poziom oleju. Fakt, że jest go cuit mniej niż połowa na skali bagnetu, ale przymierzam się do wymiany oleju, więc już nie zamierzam dolewać.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Komunikat pokazał się po 2 tygodniowym postoju, dzisiaj już go nie było. Coś się komputerowi odwidziało.

Napiszę później czy rzeczywiście ubyło oleju, bo wcześniej nigdy nie musiałem go dolewać.

A co do mojego poprzedniego pytania, chodziło mi o to, czy komputer pokaże że poziom oleju jest poniżej minimum.

Edit:

Dzisiaj znowu pojawił się komunikat. Sprawdziłem stan oleju - jakieś 3 mm powyżej minimum.

Trochę mnie dziwi że przy takim poziomie komputer coś pokazuje, ale widocznie tak ma być. Pozostaje tylko dolać i jeździć dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj znowu pojawił się komunikat. Sprawdziłem stan oleju - jakieś 3 mm powyżej minimum.

Trochę mnie dziwi że przy takim poziomie komputer coś pokazuje, ale widocznie tak ma być. Pozostaje tylko dolać i jeździć dalej.

To tak jak w moim i nie tylko w moim. Jak dla mnie za "wysoko wyskalowany" czujnik, ale inżynierowie pewnie wzięli poprawkę na niefrasobliwych. :wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.