Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podzielę się swoim doświadczeniem.

Mam CCC profesional z 2006 roku.

Mój czytnik to ewenement. Myślałem, że prędkości nagrywania, programy itd. miały znaczenie w odczytywaniu płyt. Wypalałem na verbatimach i sony wszystko, w pracy mam dostęp do ponad 20 wypalarek. Wszystkie wypalałem z najwolniejszą prędkością i tu lipa ani dvd ani cd wszystkie płyty były źle wypalone albo czkało albo nic nie odczytywało.

Przez przypadek trafiłem u rodziców na płyty dvd firmy krzak i przypominałem sobie o dziwnej sytuacji jaką miałem z MFD2 w Volkswagenie. Otóż wypalałem do MFD2 płytki z mapami na CD. Na sony i verbatim nie widział płyt lub długo szukał sektorów aż wywalał błąd. Znalazłem wtedy jakieś stare lifetec płytki i wypaliłem. Śmigało aż banana miałem na twarzy. Więc teraz wypaliłem DVD na tych krzaczorach i okazało się że hula. W szafie mojej żony znalazłem płyty DVD philipsa z ponad 4 lat temu i okazuje się że każda wypalona śmiga i nagrywana z wysokimi prędkościami. Do płyt CD również wyczaiłem Maxwell do nadruku (białe) i każda śmiga. Wypalam płyty na MAC-u czy PC byle jakim programem i nie muszę zamykać płyt itd.

Problem mam zaś z czytnikiem CD bo jak się nagrzeje odtwarzacz to zatrzyma się i klops, ale to inny problem.

Opublikowano
Nie jestem fachmanem od komputerów, ale może coś się przyda komuś. Może problem z prędkością nagrywania nie tkwi w programie, tylko w samej nagrywarce, która nie obsługuje takich prędkości jak program. Nagrywając sobie wersję testową nawigacji, używałem programu ImgBurn, zaznaczałem prędkość zapisu jak najniższą czyli 1x, ale moja nagrywarka w komputerze obsługuje najniżej 4x i z taką nagrana jest płyta. Płyta działa. Może w tym przypadku jest podobnie, nagrywarka nie obsługuje wszystkich prędkości, jakie są dostępne w programie. Pozdrawiam.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nagrałem około 40płyt żadna nie czytała, różne nagrywarki, płyty, programy czy nawet systemy. Ale w końcu udało mi wypalić :8) wiec tak:

- Program ImgBurn, z nero się poddałem :P

- wybieramy Write files/Folder to disc

-następnie wybieramy muzykę w formacie mp3 w folderach bądź luzem

-w opcjach wybieramy ISO96600 - może się okazać że program zapyta nas czy aby nie zmienić na ISO9660+Joliet z racji tego że nagrywamy mp3, jeśli to zrobimy po nagraniu bedą widoczne same foldery, bez muzyki.

- wybieramy prędkość nagrywania 1x program i tak narzuci nam najwolnijszą jaką możemy użyć na danej płycie i nagrywarce

-wypalamy

-po skończonej sesji otworzy się napęd (nagrywarka w laptopie) zamykamy go ponownie w celu zamkniecia płyty, w imgburn nie ma opcji wielu sesji wiec tego nie trzeba ustwiać.

Dobrze jest przed nagraniem mp3 sprawdzić tagi utworów (program Mp3tag) czy nazwy piosenek są prawidłowe bo później będą krzaczki zamiast tytułów piosenek, mnie bynajmniej to drażni :lol:

Nagrywałem na płytach Verbatim CD-R z DVD nie próbowałem bo szkoda było mi ich marnować na ciągłe porażki :D jak nagram to dam znać czy działa.

Opublikowano
u mnie jest tak płyta mp3 działa dojadę do miejsca zgaszę auto git ,później przychodzę odpalam i od razu wysuwa mi płytę i komunikat "Fehrer Cd " biorę ją przecieram i czasami zadziała a czasami muszę ją tak z 3 x przetrzeć i dopiero załapie dodam ,że płyta nie jest porysowana bo świeżo po nagraniu było to samo , czy to wina lasera ?

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
ja płyte nagrywam imgburn, write files/folders to disc, predkość 24x wszystkie wartości domyślne, płyta kazda smiga.
Opublikowano

może masz rozdupcony laser w cd romie, weż jakąs płyte co nagrałeś kawałki i spróbuj całą zawartośc płyty którą nagrałeś przekopiować na kompa, zobacz czy pojdzie i czy wszystko przekopiuje się do konca)

jak pojdzie to nie mam pojecia co robisz zle.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam

Odświeżę stary wątek odnoście nagrywania płyt MP3 do auta. Mam Bussines CD płyty audio działają bez problemu oryginalne i nagrywane na kompie. Jak wrzucam płytę mp3 to na chwilę na wyświetlaczu pojawia się TR... i po chwili napis CD-ROM i włącza się radio FM. Nie ma komunikatu no support ale też nie odtwarza.

Czy w tym radiu należy dokodować obsługę mp3?

Czy coś innego jest powodem?

Opublikowano
Witam

Odświeżę stary wątek odnoście nagrywania płyt MP3 do auta. Mam Bussines CD płyty audio działają bez problemu oryginalne i nagrywane na kompie. Jak wrzucam płytę mp3 to na chwilę na wyświetlaczu pojawia się TR... i po chwili napis CD-ROM i włącza się radio FM. Nie ma komunikatu no support ale też nie odtwarza.

Czy w tym radiu należy dokodować obsługę mp3?

Czy coś innego jest powodem?

A może ktoś zna odp na moje pytanie ^^^ ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zupełnej odpowiedzi nie znam, można by zajrzeć w kodowanie, lecz rozkminiłem problem gdy radio (w moim przypadku Proffesional)

nie czyta niektórych plików mp3 :shock: , może komuś dopomoże ta uwaga. :8)

Nagrałem płytkę ze swoimi ulubionymi utworami po przez wbudowany program windy(10) na najwolniejszej prędkości i.... jedne pliki czyta innych nie.... to więc zainstalowałem program "ashampoo burning studio free" wybrałem opcję muzyka >(utwórz dysk WMA/MP3)

po segregowałem utwory na foldery, i znormalizowałem wszystkie utwory do -SBR-= 192 kbs, prędkość nagrywania x8 (płyta verbatim cd-r)

i w końcu po wielu różnorodnych próbach zadziałało... :cool2: