Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem nagralem plyte z Mp3 i raz dziala a raz nie .

wyskakuje mi to No suprosted and readable audio medium found i n either internal drive"

Co mam zrobic zeby to czytalo ??

Opublikowano
Jeśli wykluczasz możliwość przybrudzenia lasera (na co może pomóc specjalna płyta do czyszczenia soczewki) i inne płyty odtwarza bez problemu, to spróbuj nagrać na innej płycie (innej firmy lub CD/R zamiast CD/RW). Mi coś takiego się robiło na płytach CD/RW konkretnej marki (czasem grało, czasem not supported), na CD/R było bez problemu.
Opublikowano

nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale mi nie czyta płyt nagranych pod windows 7, te nagrywane pod xp i ubuntu czyta bez problemu.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Udało CI sie znaleśc rozwiązanie ??? mam taki sam problem ale z DVD nie czyta ani cd ani mp3 ani plyty z mapana dvd.W innym e90 prof dzialaja te plyty takze wszystko jest dobrze nagrane ...??
Opublikowano

U mnie jest tak. Nie mogę odtworzyć nagranej płyty z mp3, czy to DVD, czy CD. Biorę od kolegi płytkę DVD z mp3 i śmiga. Kolega mówi: nagrana Nero, najniższa prędkość, zamknięta sesja. Nagrywam tak jak mówi kolega jedną płytę, drugą, trzecią i nie działa :shock: :shock: :shock:

Już nie wiem od czego to zależy. Mam zamiar teraz kupić kilka płyt różnych producentów i próbować do skutku :mad2:

Opublikowano
płyta musi być koniecznie nagrana jako audio-cd (mp3 audio-cd), a nie jako płyta z danymi i oczywiście sesja zamknięta

Możesz to dokładniej wytłumaczyć (mp3 audio cd) oraz jak to ustawić w Nero?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

No bez jaj ...to nie forum komputerowe.Kłaniają się podstawowe zasadny nagrywania :D ale ok

Jak nagrałeś jako dane powinno chodzić wiec to nie to :D Pewnie coś źle nagrywasz .Predkosć przesawiasz??

Format audio mp3 w Nero jest oczywiscie.Wybierasz na ekranie głównym po lewej stronie nagraj audio,potem nagraj Audio Jukebox i masz płytę cd lub dvd mp3

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
No bez jaj ...to nie forum komputerowe.Kłaniają się podstawowe zasadny nagrywania :D ale ok

Jak nagrałeś jako dane powinno chodzić wiec to nie to :D Pewnie coś źle nagrywasz .Predkosć przesawiasz??

Format audio mp3 w Nero jest oczywiscie.Wybierasz na ekranie głównym po lewej stronie nagraj audio,potem nagraj Audio Jukebox i masz płytę cd mp3

Właśnie tak robiłem. Prędkość nagrywania zmniejszałem. Spróbuje jeszcze raz :norty:

Opublikowano
Format audio mp3 w Nero jest oczywiscie.Wybierasz na ekranie głównym po lewej stronie nagraj audio,potem nagraj Audio Jukebox i masz płytę cd lub dvd mp3

Nie w każdym Nero jest ta funkcja, ale w jednym to mam.

Zapytam jeszcze: co daje nagranie płyty w audio mp3? Dla mnie zawsze pliki mp3 to były "dane" i tak nagrywałem.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Ja ja w Nero wybiorę, że ma nagrać jako "Audio" to wtedy na płycie CD mieści się max 20 utworów (płyta Audio taka jak w empikach na półkach). Zawsze nagrywam pliki mp3 jako dane najmniejszą prędkością z zamykaniem sesji i działa (nie tylko u mnie w samochodzie).

Trzeba popróbować bo na drugim komputerze jak nagrywam Windowsem 7 też jako dane i też najmniejszą prędkością to nie działa.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Ja nagrywam w Windows 7 bo taki system mam na laptopie i oczywiście tą samą metodą co Twoja i śmiga zarówno nagrane w audio , mp3 oraz na płytach DVD ( ok. 700 utworów ) więc to nie reguła . Problem może być w samym programie do nagrywania . Ja nagrywam w Nero z 2005r. Może być też problem z płytami ( nie wszystkie się sprawdzają ). Jeśli już nic nie będzie odtwarzać to może istnieje problem z samym cd playerem w aucie , czasem pomaga czyszczenie .Nie wiem od czego to zależy ale niektórym tą funkcję trzeba odblokować ( kodować ) aby czytało cokolwiek .
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Koledzy...a najprosciej jak nagracie to sprawdzacie te nagrane płyty gdzieś indziej niż na komputerze i w swoim aucie??

Ja ja w Nero wybiorę, że ma nagrać jako "Audio" to wtedy na płycie CD mieści się max 20 utworów (płyta Audio taka jak w empikach na półkach). Zawsze nagrywam pliki mp3 jako dane najmniejszą prędkością z zamykaniem sesji i działa (nie tylko u mnie w samochodzie).

Trzeba popróbować bo na drugim komputerze jak nagrywam Windowsem 7 też jako dane i też najmniejszą prędkością to nie działa.

Chodzio audio jukebox a nie samo audio :duh: no i wiadomo ze jak nagdasz też jako dane to powinno śmigać więc albo wina sposobu/programu nagrywania albo samej płyty

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Ogolnie pokodowałem autko i problem zniknął z napedu DVD.

Jednak powstał problem taki ,że jak wkładam do napędu CD , orginalna płyte to pojawia mi się taki komunikat.

" NO SUPPORTED AND READABLE AUDIO MEDIUM FOUND IN EITHER INTERNAL DRIVE"

ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ?? probowałem na kilku orginalnych płytach CD.

Opublikowano
ja nagrywam płyty na macu programem toast - niestety jak tworzę DVD mp3 to niektóre (całe) albumy nie czytają się. Nie wiem o co chodzi ... dziwne to - navi business
Opublikowano
ja dalej nie rozwiązałem problemu z nagrywaniem audio pod windows 7, czy to jako audio , czy jako płyta z danymi, nieważne jakim programem to mi nie czyta i to nie tylko w aucie, ale też w innych napędach. Nie zgłębiałem tematu bo mam jeszcze stare kompy. Wiem, że to nie forum komputerowe, ale chętnie się dowiem jak ktoś znajdzie rozwiązanie.
Opublikowano

Problem tkwi w programie do nagrywania . Jak pisałem wcześniej nagrywam w Nero z 2005 r. predkość nagranie jak najwolniej i tylko jako dane ( nie wchodzić w zakładkę audio co zmienia system zapisu ). Aby nagrać w tym programie trzeba zmienić datę na kompie na maj 2005r. inaczej program sie nie odpali . Może w Twoim przypadku podobnie jak kolegi Komare91 trzeba coś zakodować gdyż nie zawsze ta funkcja jest dostępna u wszystkich .

U mnie śmiga zarówno nagrane na CD i DVD MP3 i tytuły wyświetlają się na wyświetlaczu a mam tylko biedotę biznes :mrgreen:

Inna funkcja to ,że możesz zmienić sobie nazwy utworów i wtedy na wyświetlaczu wyswietla dowolny własny tekst np: Dla mojej kochanej żoneczki :lol:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

u mnie nie tkwi w programie tylko w 64 bitowym Windows 7, próbowałem już kilku programów, wszystko działa jak nagrywam pod Xp, a nawet pod Ubuntu, a płyt nagranych pod Windowsem 7 nie odpale nigdzie poza mmoim lapkiem, który to wypalał. Nie wiem w czym problem, może przez okres świąteczny podrążę ten temat i dam znać jak efekty.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Chciałem tylko poinformować dla jasności (jeżeli już ktoś o tym pisał to sorry), że w radiu buisness (z navi prof) jest tak, że płytę DVD z muzyką odtwarza tylko ten czytnik niżej, ten wyżej czyta tylko płyty CD. Jeżeli chodzi o nagrywanie, to tak jak koledzy pisali najniższa prędkość, Nero, opcja audio Jukebox i jest :cool2: