Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam już kiedyś składałem tutaj kilka zapytań w tej sprawie mojej buni :)

Pytanie dotyczyło problemu z odpalaniem 320d 136km 99rok, nie zawisze moje auto dopala od kopa czasem trzeba dłużej przytrzymać kluczyk,ale nie jest to jakaś kolosalna różnica czasu.

Kombinowałem wiele patentów przed i po regeneracji Pompy wtryskowej (przypadłość jest dalej ).Pozostało mi do założenia zaworek .....aż dziś podpinałem się pod swoją Inpą, aby skasować błąd maty pod fotelem pasażera i pokazało mi taki błąd pompy...."Fuel pre-supply pump", można było go usunąć czyli nie stały drugi raz już się nie pojawił

Czy to pompa w baku i ona się zawiesza ? i powoduje wywalanie błędu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
m47 czyli przedliftowy 2l diesel nie ma pompy pod progiem z tego co kojarze. A filtr paliwa ma pod maską :)

Dokladnie.

Opublikowano

Twoj blad jest o tyle dziwny, ze wskazuje na pompke podprogowa, ktora w m47 nie wystepuje.

W tym wypadku przyjrzalbym sie uwaznie pompie paliwa.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Powiem tak...mechanikiem nie jestem, ale na moj gust to albo sama pompa sie wiesza, albo sterowanie.

Musialbys ja wyciagnac i zobaczyc.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
właśnie to jest dziwne bo może z 5 razy w miesiącu naliczę dłuższe odpalanie a czasami nie słyszę pracy tej pompy z tyłu w baku, w sumie to chyba nie drogie koszta tylko czy sam podołam z rozebraniem tego coś trzeba potem tam ustawiać ?
Opublikowano

1. wyciągasz siedzenia

2. odkręcasz 4 nakrętki trzymające pokrywę i zdejmujesz ja

3. odpinasz przewody elektryczne

4. odpinasz przewody paliwowe.

5. odkręcasz wielka nakrętkę

6. wyjmujesz pompę paliwa wraz z pływakiem.

Montaz w odwrotnej kolejnosci.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Pompa musi dawac odpowiednie cisnienie.Przytkaj palcem wezyk i wtedy zalacz pompe zobacz jak sie ma cisnienie.

Ta metoda moze jednak doprowadzic do zapowietrzenia ukladu.

Najlepiej podjedz na kompa tam sprawdza Ci, jakie cisnienie daje pompa.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

pompa.jpg

gdzie znajduje się ta śruba duża do odkręcenia ??czy to jest ten element wokół całej pompy z ząbkami ? nie che przesadzić na silę coś robiąc

stanąłem na tym etapie demontażu pompy, jeszcze muszę zakupić opaski na węże

Opublikowano

a jaką pompę zapodać najlepiej bo nie chciał bym ładować sie w koszta bosha za 800zł na allegro widzę nawet pompy po 185zł

u mnei w mieście w sklepie mają za 200 harta i polecają że niby się nie psuja.

czy w tej którą teraz mam mógł ją jakiś syf zapchać i dlatego czasami się zawiesza? z tego za zaobserwowałem przy różnicy temperatur mam problem, albo przy poziomie paliwa w baku

Pompe odpiąłem od zasilania nie było jej słychać a auto i tak mi odpaliło od strzała.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy pod kierownicą jest odpowiedzialny jakiś przekaźnik za odpalanie auta albo pompę.

Po przekręceniu kluczyka po 10s czasem coś tam klika czasem nie i wtedy pojawia się problem .....

przekaźniki za schowkiem sprawdziłem ale odgłos ewidentnie jest zza kierownicy

Opublikowano
Opublikowano
tylko tak jak mówię u mnie zdarza się to sporadycznie zobaczymy dziś wymontowałem pompe z baku na filterku siateczce było pełno syfu jakiegoś
Opublikowano
tylko tak jak mówię u mnie zdarza się to sporadycznie zobaczymy dziś wymontowałem pompe z baku na filterku siateczce było pełno syfu jakiegoś

uuu to daj znać czy pomogło bo może ja też mam smok pompy zawalony syfem :?