Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest na klej. Zdjąć (np. żyłką miedzy znaczek, a karoserię i tniesz lewo-prawo), umyć karoserię, nakleić nowy :cool2:

Zacznij od zakupu znaczka, to będziesz widział, jak powinien być zamontowany.

Opublikowano
Jest na klej. Zdjąć (np. żyłką miedzy znaczek, a karoserię i tniesz lewo-prawo), umyć karoserię, nakleić nowy :cool2:

Kupilem na allegro, ma dzisaj przyjechac....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Potwierdzam. Sam to robiłem w ten sposób w styczniu. Wcześniej naczytałem się jakiś ściem ze znaczek jest na wcisk w specjalne plastikowe tuleje. Męczyłem się trzy dni i wziąłem w końcu żyłkę. W minutę zszedł stary a po dwóch był już nowy naklejony. Nie ma w tym żadnej filozofii:) Mój nowy nie miał kleju, więc musiałem zakupić taśmę dwustronną.

Opublikowano
w sedanie jest na wcisk z dwóch stron, na dwa bolce
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

kolego chyba nie kupiłeś znaczka u tego "marula3" ?? on sprzedaje taki badziew że szok, tani plastik pomalowany srebrną farbą z krzywo naklejonym znaczkiem BMW który się odkleja, nie wiem co mnie naszło żeby kupić u niego ale jak tylko przyszły to nawet auta nie zobaczyły zaraz zamówiłem ORI. Napisał do mnie list pismem ręcznym z prośbą o unieważnienie negatywnego komentarza, napisałem mu że dopuścił sie PROFANACJI emblematu BMW i nie unieważnie ku przestrodze innym :)

aha a w ramach "przeprosin" wysłał mi jeszcze bardziej badziewne etui na dokumenty ze znaczkiem bmw zrobionym pieczątką :duh:

Opublikowano
A skad zamawiales ori i po jakiej cenie?

do wersji coupe:

Emblemat OE BMW 51 14 8 132 375 () 1 100,00zł (przód)

Emblemat OE BMW 51 14 8 219 237 () 1 96,00zł (tył)

zamawiałem w http://www.czescidobmw.pl/ w wyszukiwarce tego nie mają, ale wystarczy napisać na gg albo zadzwonić i poprosić

a tak wygląda "emblemat" od tego marula3 , nie wiem jak okrutnym człowiekiem trzeba być żeby założyć na maskę BMW coś takiego ...

http://images35.fotosik.pl/1601/693da4fc41136e2fmed.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego chyba nie kupiłeś znaczka u tego "marula3" ?? on sprzedaje taki badziew że szok, tani plastik pomalowany srebrną farbą z krzywo naklejonym znaczkiem BMW który się odkleja, nie wiem co mnie naszło żeby kupić u niego ale jak tylko przyszły to nawet auta nie zobaczyły zaraz zamówiłem ORI. Napisał do mnie list pismem ręcznym z prośbą o unieważnienie negatywnego komentarza, napisałem mu że dopuścił sie PROFANACJI emblematu BMW i nie unieważnie ku przestrodze innym :)

aha a w ramach "przeprosin" wysłał mi jeszcze bardziej badziewne etui na dokumenty ze znaczkiem bmw zrobionym pieczątką :duh:

Nie kupowalem u marula3, zaplaczilem 30zl za znaczek.

Założyłem na tył, ale jakoś on dziwne wygląda, i boje się że by nie wyrwało na myjnie

• 5 lat później...
Opublikowano
Montowałem dzisiaj znaczek na maskę oraz wymieniłem dekielki w felgach, a przeglądając fora i szukając informacji jak sprawdzić czy te które kupiłem rzeczywiście są ori natknąłem się na temat odnośnie emblematu klapy tylnej. Dawno się nikt nie udzielał, ale może ktoś czasem natknie się tu w poszukiwaniu rozwiązania. Z tym logo miałem przygody gdyż pierwszy był zniszczony i wymieniony na nowy, nowy zaraz ukradli, a kolejny używany na myjni stracił część farby więc miałem serdecznie dosyć takiej zabawy i podszedłem do sprawy tanio, ale estetycznie i sprawdza się do dziś. Z podstawy znaczka usunąłem te blaszkę z resztkami farby, oczyscilem z kleju i przetarlem najpierw papierem ściernym, a następnie benzyna ekstrakcyjna. Jako logo użyłem znaczka odklejonego od oryginalnego dekielka felgi, taki gumowy. Średnica była minimalnie mniejsza więc milimetrowa szczelinę dookoła wypelnilem bezbarwnym klejem i działa od dwóch lat.