Skocz do zawartości

BMW E46 318d Dziwne drgania na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 318d tourin i od pewnego czasu dreczy mnie taka rzcz, a wiec podczas gdy rano odpalam autko i sa niskie obroty czasami zaczyna trzes silnikiem ale tylko przez sekunde nawet nie zdarza sie to rowniez gdy staje i autko schozi z obrotow co moze byc przyczyna?? Dodan jeszcze ze jak silnik zaczyna drgac to widac na obrotomierzu jakbym obroty na chwilke spadly, nie duzo ale jest to zauwazalne. pozdrawiam
Opublikowano
Witam no i teraz zaczely sie powazne klopoty a wiec dzisiaj wracalem jakies 600km i 200 oddomu moje bmw odmowilo posuszenstwa:( wiec tak okropnie kopci na czarno i nie ma wogole mocy... dalo sie jechac ale nie wiecej niz 50 km na h i do tego jeszcze obroty dziwnie faluja co myslicie na ten temat?? siadly wtrsyki?? czy moze cos innego?? prosze o pomoc i jakie koszty regeneracji wtryskow??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz silnik na pompie VP44 czy CR? Jak nie wiesz to podaj miesiąc i rok produkcji oraz dokładną pojemność z dowodu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiazany waz od turbiny calkowicie spadl i to bylo przyczyna a co do tych dziwnych drgan silnika to dzisiaj w serwisie stwierdzili ze to wina sterownika swiec zarowych bo to zdarza sie czesto na zimnym silniku.