Skocz do zawartości

Nawigacja Profesional CIC Z DYSKIEM TWARDYM od e90 do e60?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zacznę od tego że nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na moje pytanie, jeżeli był już taki przypadek to proszę o link. Kupiłem w dobrej cenie nawigacje CIC z dyskiem twardym od e90. Mam pytanie czy wszysko będzie pasowało? Widze że jest inny panel, ale myśle że moge go wymienic na ten od e60. Czy będę miał więcej problemów z taką przekładką? W komplecie miałem monitor, jednostke CIC i I-drive. Wiem że potrzebuję jeszcze kabel łączący jednostke z monitorem i kostke do zasilania monitora. Pozdrawiam
Opublikowano

Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi w tym poscie. Jest tylko że pasuje monitor, a do Idrive potrzebny jest jakiś plastik i też nie wiem o jaki plastik chodzi...

A co do jednostki to nie pasuje bo? Chodzi tylko o ten panel z przyciskami czy o coś innego? Jeżeli tylko o ten panel to widziałem że moge to dokupić i wymienić na taki jak jest w e60. Chyba że jest jeszcze jakiś inny problem? Gdzieś przeczytałem że jeżeli założe CIC z e90 do e60 to nie będzie mi się wyświetłała wizualizacja od parktronika czy coś takiego, ale nie wiem czy to prawda? Ktoś jest w stanie mi pomóc?

• Moderatorzy
Opublikowano

Gdybyś uważnie przeczytał to byś wiedział że jednostka CIC od E90 jest inny niż w E60, pasuje ekran i idrive oraz kable.

Nie pomoże żadna zmiana paneli....

Opublikowano
jednostka CIC od E90 jest inny niż w E60, pasuje ekran i idrive oraz kable.

Nie pomoże żadna zmiana paneli....

A czym one się rożnią? maja inne wymiary czy CIC z E90 "nie gada" z E60 ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Gada i tył pasuje idealnie ale niestety inaczej ma rozwiązany przód.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie !!

Z przodu są inaczej wykonane.

Musisz kupić oryginał do E6X

Opublikowano
Możesz konkretnie napisać co jest inaczej wykonane? Mocowania czy o co chodzi? Na zdjęciach nie widzę różnicy... Może ma ktoś nawigacje od e90 i od e60 i jest w stanie sprawdzić czym dokładnie się różnią. Pozdrawiam
  • Moderatorzy
Opublikowano

Kup od E60 i zobacz!!!

E90 jest płaska z przodu od E60 mocowanie panela wystaje z obudowy.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam kolegow, mam pytanie do znawcow tematu, chodzi mi o CIC nabylem caly komplet i w opisie aukcji bylo napisane wyraznie ze jest do e60 jednak po montazu okazalo sie ze panel przedni nie dziala w pelni tzn. tylko wysuwanie plyty i on/off nic innego nie dziala ani przyciski 1..8 ani volume, gosc twierdzi ze to kwestia kodowania i ze te nawigacje sa takie same, co Wy na to?
Było E36 M40 93, było E39 M52 98, jest E60 545i 2004 SMG.
Opublikowano
Kamcio_maxbimmer czy zatem jesli to kwestia tylko odpowiedniego kodowania to poprosze o pomoc, mam ncs'a i jak dotad nie udalo mi sie uruchomic tego panelu. A i jeszcze jedno gosc obiecal mi jezyk PL jednak go nie moge tez uaktywnic, niby kodowaniem tez jak twierdzi ale jak juz zakoduje PL to albo nie ma nic zadnej czcionki nawet albo jak wybieram w ustawieniach polski to nic sie nie zmienia.
Opublikowano

Nie zmienisz na Polski, jeśli w NAVI jest stary soft, starszy niż chyba Wrzesień 2010.

Aktualizacja do najnowszej wersji i wtedy Polski będzie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Aha to cenna informacja tylko jak sprawdzic wersje softu zeby udowodnic ze jednak nie ma pl, dodam ze jak koduje ncs uzywa pliku CIC.C0D z gory dziekuje :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kolegów z forum, dziś odwiedziłem sprzedawcę CIC'a mówiąc mu że mam za stary soft i nie dotrzymał słowa przy sprzedaży, na 100% zrobił aktualizację oczywiście nie przyznał się do błędu tylko twierdził że ja nie umiem zakodować, teraz jest pl ale nadal mam problem zniknęła mi ikonka z vehicle status oraz brakuje powiadomień np. o zapięciu pasów, pomocy bo już mi ręce opadają co to może być, jakieś kodowanie tylko?