Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj, średnia na trasie przy 90 km/hhttp://img.tapatalk.com/4dff2066-cb51-32c5.jpg

Pls.o przeniesienie do x3 e83

Wyslane z mojego iPada przy użyciu

Tapatalk

Pozdrawiam
Opublikowano

Cześć

Tez mam takie zdjęcia, ale myślę, ze komputer jest niedoskonały i startując z małego spalania np. wracając z gór gdzie pierwszych 10 km jest z górki to wtedy taki wynik komputer może pokazać. Ale myślę, ze realne spalanie jest dużo wyższe. Wyślę na takiej trasie około 90km/h to jakieś 6-6,5l da się osiągnąć.

Opublikowano

Ta średnia to prosta na odcinku 15 km ,bez tempomatu.auto ruszyło z prostej.jazda cały czas z taka prędkością bez hamowan,przyspieszań.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wynik jak najbardziej realny przy tej prędkości. U mnie ostatnio średnia jest na poziomie 8,2 a zdarza mi się jeździć autostradą 200km/h (na terenie Niemiec).
Opublikowano

Silnik 2 litrowy jest bardzo ekonomiczny.Szczególnie jak jeszcze nie ma dpf.

Zreszta producent podaje ,ze przy 90 km/h srednie zuzycie to 5,9 l/100km.

Wynik taki lub lepszy jest bez problemu do osiagniecia na trasie kiedy nie przekracza sie 90 km a silnik jest w 100% sprawny.

Opublikowano
Witajcie.No ja przy delikatnej jezdzie (2.0dA 177km) zszedlem do 6,2 na trasie Bielsko-Biala-Trojmiasto ale to byla jazda w nocy bez korkow itd z predkosciami tak do 160km/h.W tej chwili w duzej mierze iksik jezdzi po miescie (zona myka do pracy) czyli predkosci do 70km/h ale duzy ruch to wg komputera spala 8,5 ale mysle ze jak na dosc ciezki 4napedowy automat nie jest tragicznie.Pozdrawiam!
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...