Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

S843A MOTORAUSLEGUNG Redukcja mocy

Czyli ma 150 km a nie 163 to podstawa, jak dla mnie to moze robic "toche roznicy" w jezdzie takim "duzym" samochodem. To tez jakis argument do negocjacji ceny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jasne , że można , a nawet trzeba wymagać :) ale takich rarytasów wymagać , a mieć kasę na corsę b to jest coś nie halo :)

Bardzo mądre podsumowanie. Może z Corsą B przesadziłeś, ale prawda jest taka, że 90% szukających samochodu w Polsce przeznacza na niego 80% pieniędzy jakie powinno. Ludzie oczekują cudów i potem się dziwią, że im handlarzyny wciskają takie cuda. :) Ktoś szuka auta wartego 60 tys zł a ma 50 tys zł i się dziwi, że co pojedzie coś obejrzeć to szrot. Po co ktoś ma sprowadzać dobry samochód jak nie znajdzie się nawet jeden chętny żeby go obejrzeć bo "za drogo"???

Opublikowano

jasne , że można , a nawet trzeba wymagać :) ale takich rarytasów wymagać , a mieć kasę na corsę b to jest coś nie halo :)

Bardzo mądre podsumowanie. Może z Corsą B przesadziłeś, ale prawda jest taka, że 90% szukających samochodu w Polsce przeznacza na niego 80% pieniędzy jakie powinno. Ludzie oczekują cudów i potem się dziwią, że im handlarzyny wciskają takie cuda. :) Ktoś szuka auta wartego 60 tys zł a ma 50 tys zł i się dziwi, że co pojedzie coś obejrzeć to szrot. Po co ktoś ma sprowadzać dobry samochód jak nie znajdzie się nawet jeden chętny żeby go obejrzeć bo "za drogo"???

Nie 90 ale 99% szukających, a na samochód wart 60tyś ma 25-30tyś Dzięki takim ludkom, ta "branża" ma się "dobrze" Ale to z jednej strony ok. Niech kupują i płacą, a pózniej płaczą. Przez ból głupotę i łzy do szczęscia :D

Opublikowano
To że jest tylko jedna tablica to akurat normalne w autach z Belgii, radze najpierw poszukać sobie w necie zasad rejestracji samochodów w tym kraju a dopiero potem się wymądrzać na forum. Jeżeli kolega zakładający temat jest na poważnie zainteresowany tym autem, to po pierwsze car-pass, po drugie dokładna inspekcja pojazdu przed zakupem, po trzecie sprawdzić co z vatem - to trzecie najtrudniejsze. W żadnym wypadku nie kupować bez opłat.

Nikt się tutaj nie wymądrza, dla większości osób jedna tablica odbiega trochę od standardów. Jak o tym wiedziałeś to nie musiałeś tego przekazywać w wywyższającym tonie. Chociaż Belgia jest rzeczywiście "dziwna". Do końca lat 70 czy początku 80 nie trzeba było posiadać prawa jazdy. Wiedziałeś o tym? To już wiesz.

Dzięki stary! Teraz już wiem!

Opublikowano
Moj znajomy spod Tomaszowa ma na sprzedaż zadbane 535d, ktore praktycznie miesci sie w Twoim budzecie, jakbys chcial namiary to PW :)
Opublikowano
Musisz poszukac auta trochę dłużej niż 2miesiące, ja szukałem Audi A4 i ostatecznie wybrałem BMW 520d z końcówki 2007 LCI w carbonschwarz + M-pakiecie i się cieszę. Czasami weź też pod uwagę auta delikatnie uszkodzone, ja wiem że zaraz w PL, "delikatnie puknięte" to będzie autko z 3 złożone ale jeśli sprzedający co wiem że się prawie nie zdarza posiada zdjęcia tego co było uszkodzone i ma też dowody naprawy auta i dodatkowo je serwisuje w autoryzowanym serwisie to lepiej wziąć takie auto. Niż szukać okazji na allegro. Za 57tyś pln 520d nie kręcone z 2006 roku chyba znajdziesz ale nie w M-pakiecie. Zobacz ile takie za granicą kosztuje i nie łódź się że w PL ją kupisz za 3/4 ceny albo taniej bo to nierealne. Pytaj też kolegów z forum.