Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich klubowiczów.

Mam nietypowy problem z moca w mojej 530d manual 1999r. Od pewnego czasu mam problemy z moca, auto traciło moc od ok 3 tyś bor i dalej powoli wkrecało sie na obroty a dawka paliwa na ekonomizerze spadałą do ok 20l...czasami miała takie cos ze zaczeła tracic moc a po chwili tak jakby cos sie jej odetkało i ładnie przyspieszyła do czerwonej skali na obrotomierzu. W aucie jest teraz zregenerowane turbo i problem nie znikł....wszystkie podcisnienia i zaworki sterujace sa w najlepszym porzadku, kolektor czysty, egr, czysty intercoler szczelny, turbo pompuje ciut wiecej niz powinno, pompa progowa nowa pierburga ,wtryski dobre a na kompie nie ma zadnych błedow poza abs i asc, wczoraj wymieniłem 2 tylne czujniki abs (simensa) ktore były niby uszkodzone...a bład nadal jest i nie moge odczytac predkosci z zadnego kola mimo iz wszystkie zegary działaja poprawnie...(podejrzewam sterownik) auto lepiej teraz przyspiesza i działą tempomat ale nadal nie jest tak jak było kiedys i teraz mocniej dymi przy przyspieszaniu....Co moze byc przyczyna??? przeczytałem wszystko na forum i dalej nic.... Prosze o pomoc...

Edytowane przez majsters51
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.