Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skrzynia daje radę. Jedyne do czego można się przyczepić do jakieś 2 sekundy opóźnienia w reakcji przy gwałtownym wciśnięciu gazu (niekoniecznie kickdownie), ale można zawsze przełączyć w tryb Sport i jest znacznie lepiej. Szczerze mówiąc nie czytałem złych opinii o tej skrzyni, to zdecydowanie górna półka i duży atut BMW.

I to mnie sie podobaaaa!!! A nie lepiej wziasc w manualu i miec prawdziwe bmw??

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie wiem, ja brałem piątkę i manual nie wchodził w rachubę. W f30 może ma większy sens, ale przy tej skrzyni automatycznej, to ja bym stanowczo darował sobie manuala.
Opublikowano
Ide do tego!! :D ale 8 biegow to jest kosmos!! jezdze trokiem w usa co ma 13 biegow heh a tu w osobowce bede mial niewiele mniej hah
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
automa ZF to jak auto bez nogi - jest swietny i nie wyobrazam sobie auta bez tej skrzyni
Opublikowano
pamietam jak z 5 lat temu sprzedawalem swoje E39 w anglii pol roku bo byl w automacie :) Teraz Europa widac przechodzi na Auto hah
Opublikowano
328i to świetne auto miałem okazję taki trochę pojeździć i zrobiło na mnie ogromne wrażenie :D

Mnie tez sie ogromnie podobaaa!! Jak ceny troszke spadna to kupie sobe roczna lub dwuletnia :D Musze ja miec!!!!

Ja niemam tutaj zbyt duzo motorow do wyboru a konkretnie mam tylko dwa :cry2: 328i lub xi oraz 335i

Ktory motor wybrac?

Opublikowano
Zrobiłem trochę kilometrów po mokrej drodze wersja xdrive 328i. Osobom ktore sceptycznie podchodzą do napędu 4x4 sugeruje zrobienie krótkiego (lub długiego ) testu w takich warunkach. Ja jestem pod dużym wrażeniem.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Zrobiłem trochę kilometrów po mokrej drodze wersja xdrive 328i. Osobom ktore sceptycznie podchodzą do napędu 4x4 sugeruje zrobienie krótkiego (lub długiego ) testu w takich warunkach. Ja jestem pod dużym wrażeniem.

Ok przenies tu ''na papier'' swoje spostrzezenia bo mam gruby rebus czy ma to byc xi czy samo i...?

Edit: Czy 328i wymaga tankowania benzyny 98 oktanowej?

Opublikowano
Ja nie wiem co to jest xi. Nic takiego BMW nie oferuje przynajmniej w Polsce i w Niemczech. Ja tankowałem 95 i prawdę mówiąc do instrukcji nie zaglądałem.

To sie nazywa Xdrive teraz.

Dobra, jakie spalanie miasto notujecie 328i Xdrive?

Opublikowano
Ja nie wiem co to jest xi. Nic takiego BMW nie oferuje przynajmniej w Polsce i w Niemczech. Ja tankowałem 95 i prawdę mówiąc do instrukcji nie zaglądałem.

To sie nazywa Xdrive teraz.

Dobra, jakie spalanie miasto notujecie 328i Xdrive?

Ja miałem 12. Ale da się mniej. ;)

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Jedno

Ahh moj blad, oni tylko nazwali to TwinPower, sorka.. W takim razie single turbinka jeszcze bardziej mnie przekonuje zeby to to kupic :D :D

Opublikowano

Tak stoi w danych technicznych. A jak jest w rzeczywistości to trudno powiedzieć.

Czy może komuś udało się to zmierzyć?

Ja w każdym razie cały czas mam uśmiech na twarzy jak deptam w podłogę

Opublikowano

przyjedz, na spotkania w W-wie, co 2 tygodnie, obecnie chyba w CH Sadyba, kontakt na kolege wujekwadus lub kolege 335i, maja race logica sprawdzisz te 5,8 :mrgreen: ,

auto 330KM - 5,6s ; 360KM - 5,3s ; moje 286KM - 5,8s,

Twoje ~245KM i masz 5,8s, szacun :wink:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
masz 5,8s, szacun :wink:

Biorąc pod uwagę, że to jest jednostka 4 cylindrowa waży ~35% mniej od 6 garów, technologia jest nowsza(wtryski, turbina, itd), ustawienia skrzyni biegów, itp. To jest jak najbardziej możliwe :)