Skocz do zawartości

BMW E46 2003r - Nowy moduł komfortu nie działa prawidłowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak w temacie mam problem z modułem komfortu. W samochodzie nie działają mi szyby tylne. Zawiozłem auto do elektryka okazało się że mam założony moduł komfortu od jakiegoś innego bmw co z tyłu ma korbki dlatego działają mi tylko przednie szyby. Kupiłem na allegro moduł za 400zł (nr podał mi serwis) 100% sprawny (ponieważ sprawdzony w innym samochodzie) i po założeniu już tego dobrego, z konsoli środkowej (koło lewarka) odsuwa mi tylko przednią szybę od pasażera, zaś jak wsiądę do tyłu to z drzwi tylne działają elegancko. Z kluczyka wszystkie szyby odsuwa i zasuwa prawidłowo. Przyciski na konsoli działają poprawnie, są sprawdzone a poza tym na tym starym module działają przednie szyby. Proszę o pomoc kogoś kto zna ten temat. Elektryk rozkłada ręce... W najbliższym czasie zawiozę auto do serwisu ale z tego co słyszałem to zdzierają kasę a tak na prawdę nie wiele wiedzą o swoich autach.
Opublikowano

modem został sprawdzony przy innym samochodzie i działał prawidłowo

a przy moim nie chce, nawet były wszystkie szyby otwierane przy pomocy PC i wszystkie działy

Opublikowano

No nic będę musiał się udać do serwisu

Zobaczę co mi powiedzą, może wystarczy go tylko zaprogramować pod moje auto

A właśnie dodam że na nim pisze że jest z samochodu BMW x3

Opublikowano

Może rzeczywiści wystarczy ten moduł tylko zaprogramować

Na tym co kupiłem piszę x3 to może on pochodzi od tego samochodu i przez to nie dział prawidłowo i wystarczy go zaprogramować

• 4 tygodnie później...