Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Na początku pragnę przywitać się, ze wszystkimi forumowiczami :) Co prawda samochodu BMW jeszcze nie posiadam, ale właśnie zastanawiam się nad jego zakupem (za ok miesiąc wracam do Polski i powoli czegoś szukam). Myślałem o E46 i dalej myślę, jednak zauważyłem, że E39 nawet jeżeli jest starsze o rok czy dwa, to jest lepiej wyposażone od E46 i dlatego zacząłem właśnie za nim się rozglądać.

Rozmawiałem, ze znajomym, który miał właśnie E39 i gorąco polecał mi 530d. Mówił, że silnik jest niezawodny i dobrze się zbiera co wpływa pozytywnie na bezpieczeństwo. Jestem z województwa podlaskiego i w okolicach znalazłem takie oto ogłoszenie:

http://otomoto.pl/bmw-530-czarne-bmw-e-39-chrom-xenon-C25635291.html

Teraz tylko przede wszystkim przebieg... 210 tyś. to trochę mało jak na prawie 14 lat w diesel'u, który w dodatku pochodzi z Hiszpanii...

Jak ewentualnie sprawdza się silnik 2.0? czy te 136km to nie przy mało jak na taką masę? Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam,

Artur

Edytowane przez Gardoś
Opublikowano

Stary piernik z dieslem ponieważ:

1. Z tego co zauważyłem to BMW w benzynie sporo palą,

2. Podobno te 3 litrowe diesle są bardzo wytrzymałem, dobrze się spisują, itd.

To może inaczej, myślisz, że lepiej kupić powiedzmy E46, z 2002-2003 roku gorzej wyposażone?

I jeżeli tak, to czy prawdą jest, że to silniki do roku 2001 czyli 136KM są lepsze?

Opublikowano

Przedmówcy chodziło o ewentualną konieczność wymiany :

- wtrysków;

- pomp .............. i jego okrągła suma.

Co do fotek :

- mimo wieku i "deklarowanego" przebiegu autko sprawia wrażenie troszeczkę zmęczonego ........ chociaż po samych fotkach (do tego nie wyraźnych) można gdybać;

- sugerowałbym podpytać się czy coś nie działo się z przodem, dokładnie lewym .......... .

Osobiście na cuda bym nie liczył i sugerował zainteresowanie sie e46 (mimo wszystko tańsze utrzymanie).

"Dyzie" 2.0 136 KM również bym odradzał ..........

Opublikowano
Osobiście na cuda bym nie liczył i sugerował zainteresowanie sie e46 (mimo wszystko tańsze utrzymanie).

"Dyzie" 2.0 136 KM również bym odradzał ..........

Może zły temat do dyskusji, ale w takim razie myślisz, że lepiej zainwestować w E46 320d po lifcie (150KM), czy może polecasz benzynę?

Myślałem o 136KM ponieważ pompowtryski są bardziej wydaje mi się wrażliwe na jakość paliwa, a w Polsce różnie z tym bywa.

Opublikowano
Mam 520d 136 KM i powiem szczerze,ze jezeli kupisz dobry nie zmeczony egzemplarz z oryginalnym przebiegiem to silnik bedzie chodził.Wiekszosc opini o tych silnikach jest spowodowana jednostkami ktore czesto maja 500 tys przebiegu,lecz wlasciciel ma na blacie popularne 200 tys.Co do mocy mi wystarcza,po malym progrmie naprawde mozna spokojnie jezdzic bez nerwowo wyprzedzac.Spalanie srednie 5,5 l.Jezeli jezdzisz duzo w trasy to lepiej kupic 3.0d,lecz kpno tego samochodu i pononywanie malych odcinkow mija sie z celem.Jeszcze znalesc dobra jednostke tez jest ciezko sprawą
Opublikowano

W polemikę Diesel VS. Benzyna wdawać się nie będę ;).

Zdecydowanie polecałbym 2.0d 150 KM ale :

- nie za cenę 15 tyś ;) ;

- niezbędna dokładna diagnostyka czy sprzedawany egzemplarz nie cierpli na dolegliwości układu paliwo - wtryskowego ............. (niestety gruby i kosztowny temat).

P.S. Skoro znajomy polecał 3.0d to E46 330d podobnie ciekawa opcja, ale jak wyżej nie w tych $. Zapomniałbym ........... nazwij poprawnie temat :!: :wink: .

Opublikowano

Odnośnie tematu, to przeprasza, ale sprzedawca nie może dzisiaj podać numeru VIN bo gdzieś tam wyjechał (bla, bla, bla), da znać jak wróci.

To jeżeli nie za 15 tyś. to za ile można znaleźć porządny egzemplarz 320d powiedzmy 2002r.?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czemu ciagle jest gadka o 520d jak w ogłoszeniu jest strucel 530?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo kolega ma wahania :mrgreen:

Odnośnie strucla zależy od klienta, znajomy kupił e39 520i za 6500 pln i cieszy się jak dziecko :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.