Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem, że od pewnego czasu wycieraczka po stronie kierowcy zarysowała szybę przy słupku. Myślałem, że wynika to ze zmęczenia materiału więc wymieniłem Bosch Aero na inne nowe wycieraczki. Niestety problemu to nie naprawiło. Dzisiaj postanowiłem się bliżej przyjrzeć problemowi. Okazało się, że wycieraczka jak jest w pozycji 0 nie jest pod kątem 90 stopni. Przez to obudowa zaczepu lekko dotyka szyby. Sprawdziłem jej zamontowanie i siedzi stabilnie w uchwycie. Można zmienić kąt jej ustawiania w jakiś sposób czy należy wymienić cały mechanizm wycieraczki ...? :mad2:

Opublikowano
Miałem podobnie jak pijany cieć wskoczył mi na maskę w a-klasie, spływając z auta ratował się łapiąc za wycieraczki i powyginał ramiona wycieraczek ale najgorsze było coś zupełnie innego ryjem oślinił mi szybę przy -15'C !!!! a w zbiorniczku letni płyn zamarżnięty na kość plus nie dolegająca wycieraczka :mad2: !!!! pod prostuj i będzie po problemie.
BMW E46 320i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz wygięte to nic innego nie poradzisz, próbuj wyprostować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dokładnie tak ! podegnij co by pióro miało najlepszy styk z szybą
BMW E46 320i