Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam a ja moge zresetowac wszystkie serwisy oprocz oleju... wszedzie indziej mam reset mozliwy , a gdy dochodze do oleju pisze reset jest nie mozliwy , dlaczego tak jest ?
  • Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam a ja moge zresetowac wszystkie serwisy oprocz oleju... wszedzie indziej mam reset mozliwy , a gdy dochodze do oleju pisze reset jest nie mozliwy , dlaczego tak jest ?

Bo trzeba dbać o samochód , a nie robic szrot z niego.

Niedawno na F15 właściciel kupił najtańsze klocki bez czujników ! i prosił przewody czujników skręcić, aby usunąć błąd z licznika :duh:

to jest ha-ha

Żebracy na F15 .

Dokąd zmierza ten świat - ja nie wiem.

Opublikowano

Niedawno na F15 właściciel kupił najtańsze klocki bez czujników ! i prosił przewody czujników skręcić, aby usunąć błąd z licznika :duh:

to jest ha-ha

Żebracy na F15 .

czyli to jest twoja odpowiedz na moje pytanie ?

Sprzedajacy byl pierwszym wlascicielem i powiedzial mi na sam poczatek ze olej wymienial poltora roku temu i trzeba to zrobic natychmiast... samochod stał okolo 4 miesiace kompletnie nie uzywany

czy ktos zna odpowiedz na moje pytanie ? tylko bez glupich komentarzy....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to jest ha-ha

Żebracy na F15 .

czy ktos zna odpowiedz na moje pytanie ? tylko bez glupich komentarzy....

Ja znam.

Musisz zaplacic kase za podlaczenie kompa i kasowanie inspekcji.

Przecież to jest oczywiste, ponieważ z przycisku licznika nie zrobisz.

Albo kupić kabel, zainstalować oprogramowanie, zrozumieć jak pracować w tych programach i zrobić to samemu.

Opublikowano

Tak , jestem umówiony na wymianę oleju w środę czyli za dwa dni.

Zastanawiam się bardziej dlaczego nie mam żadnego przypomnienia związanego z olejem, zwykle są wpisane km lub cokolwiek, a ja mam dosłownie ------ ----- i to wszystko czy możliwe ze poprzedni właściciel wyłączył sobie powiadomienia ?

Opublikowano
A jak wymienię olej i nie będę nic resetował będzie wporzadku ? olej sobie sam zawsze wymienialem do tej pory - zawsze na czas wiec nie widzę potrzeby jeżdżenia i kasowania inspekcji...
Opublikowano
Ty pewnie z tych, którzy kupili bmw na ostatnie pieniądze, a potem przewody będziesz skręcać jak w przypadku z F15

Idę stąd, masakra.

A ty z tych mechaników którzy dorwali komputer nauczyli się go obsługiwać i chcesz kosić wszystkich za 2 minuty roboty.... bez sensu skoro mogę sobie coś zrobić sam i mam na to warunki to dlaczego miałbym wydawać pieniądze własnie na takich jak ty ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupuj interfejs, ogarnij ista i działaj. Jeżeli chodzi o samodzielną wymianę oleju to jestem jak najbardziej za :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ty pewnie z tych, którzy kupili bmw na ostatnie pieniądze, a potem przewody będziesz skręcać jak w przypadku z F15

Idę stąd, masakra.

A ty z tych mechaników którzy dorwali komputer nauczyli się go obsługiwać i chcesz kosić wszystkich za 2 minuty roboty.... bez sensu skoro mogę sobie coś zrobić sam i mam na to warunki to dlaczego miałbym wydawać pieniądze własnie na takich jak ty ??

Nie jestem mechanikiem, jestem po studiach , skończyłem finanse, pracowałem jako celnik 6 lat na granicy , bardzo dobrze znam się na psychologii człowieka, nie jestem debilem jak wielu tu uważa, nie przyjechałem tu w celach pracować za grosze , mogę sam komuś zapłacić i nie płakać , że drogo, bmw wiem bardzo wiele lat, ponieważ sam jeździłem BMW i wiem psychologiczny nastrój każdej warstwy ludności , kto jeździ bmw.

Myślę ze dostępne napisałem i zrobię powtórkę - zrób reset z kompa i będzie OK.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wracając do tematu: po wymianie poproś , aby ci ustawili interwał wymiany oleju 15 tys najbardziej optymalny - a dalej jak chcesz. Jeśli lubisz sam coś robić przy bmw, to i kabel trzeba bedzie kupić, bo to nie jest LADA kalina.
Opublikowano

Ok pomijając głupie odpowiedzi , chciałby, potwierdzenia mojego rozumowania, w moim samochodzie przypominanie o serwisie oleju jest wyłączone tak ? czyli na spokojnie moge sobie wymieniac olej i nie musze kasowac inspekcji ( jest ona w danym momencie : olej silnikowy ------KM--/--- StPiY8d4hbCTgmhrFoqxDmeNVzobdE Moge sobie zapisywac/ pamietac tak ?

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/StPiY8d4hbCTgmhrFoqxDmeNVzobdE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok pomijając głupie odpowiedzi , chciałby, potwierdzenia mojego rozumowania, w moim samochodzie przypominanie o serwisie oleju jest wyłączone tak ?

Nie. Nie tak.

Gdzie widzisz głupie odpowiedzi - jeszcze raz napiszę dużymi literami - ZROB RESET Z KOMPA

Opublikowano

Ok pomijając głupie odpowiedzi , chciałby, potwierdzenia mojego rozumowania, w moim samochodzie przypominanie o serwisie oleju jest wyłączone tak ? czyli na spokojnie moge sobie wymieniac olej i nie musze kasowac inspekcji ( jest ona w danym momencie : olej silnikowy ------KM--/--- Image Moge sobie zapisywac/ pamietac tak ?

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/StP ... DmeNVzobdE

Jeśli jest tak jak myślę nie chce tego kasować, nigdy nie korzystałem z powiadomień wymiany oleju robię to regularnie co rok nie robię więcej niż 15k km

Opublikowano
Jeśli Ci to nie przeszkadza to zostawiasz tak jak jest i postępujesz zgodnie ze swoim przekonaniem. Sytuacja jak w Twoim przypadku jest wynikiem błędu programowego i skasować to można przez zewnętrzne źródło. Nawet Carly daje radę. Rozwiązaniem problemu jest też aktualizacja oprogramowania modułu kombi.
peace & love