Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dla bardziej wtajemniczonych: jakich producentów polecacie te elementy zawieszenie do e46:

-amortyzatory

-końcowki drążka kierowniczego

-łączniki stabilizatora

-wahacze

Mają być wytrzymałe i w miarę tanie-więc nie walcie zaraz z grubej rury :lol: i podajcie przybliżony koszt poszczególnych abym wiedział ile muszę wyciągnąc z kieszeni...

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

-amory bilstein b4 to już dobra półka i nie jest drogo. Można nawet lepsze b6. Poniżej 400 za amory tylne, odboje, osłony i mocowanie amora. Przednie do 700 chyba.

- łączniki Meyle HD chyba - ze 30zł chyba kosztują więc grosze

- wahacze też meyle HD bo chyba mają już sworznie wymienne jak dobrze kojarze i są chyba ciut mocniejsze

Dobra firma to też Lemforder (na pierwszy montaż idzie) ale ceny wyższe. Dokładne ceny albo w np. u kogoś kto sprzedaje części do bmw lub na allegro sobie sprawdzisz.

szukam
Opublikowano
a oprócz allegro znacie jakieś hurtownie/sklepy w necie gdzie idzie taniej wyrwać takie podzespoły?
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo najprościej:

http://www.czescidobmw.pl/

Ja akurat mam u siebie pewny sklep, wszystko ściągają mi na drugi dzień rano, więc warto też zainteresować się na miejscu.

Ogólnie jak ceny nie zabijają to biorę Lemfordera, ale warto poczytać, bo np tuleje tylne przednich wahaczy (motylki) polecają Meyle HD.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jak wyżej polecam czescidobmw.pl.

Amortyzatory Sasch, wahacze i ich podpory Meyle HD, reszta "Lemi..." :wink: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Ja mogę polecić firmę SIDEM, ostatnio wymieniałem tuleje wahaczy, wybrałem tą firmę ze względu na dobry stosunek ceny do jakości. Za tuleje zapłaciłem około 170zł a lemforder prawie 300zł... Z resztą tą firmę polecił mi znajomy który prowadzi od wielu lat sklep z częściami. Zrobiłem już kilka tyś na tulejach i wszystko ok. POLECAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj znać po 20-30 tyś., wtedy będzie jakiś pogląd sytuacji :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wahacze jak wahacze, ale na kole pasowym bym nie przyoszczędził :nienie:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.