Skocz do zawartości

E90 330d rozmiar felg do zimowek raz jeszcze..

kaniewsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja beemka to 330d M sport -letnie opony to MV3 18". Chce zakupic na zime jakies oryginalne uzywane felgi i stad pytanie. Jakie felgi najmniejsze wejda bez problemow obcierania itp. Chce jak najmniejsze ale z tego co wyczytalem to przy tym zawieszeniu i zaciskach to chyba najmniej 17. Ale jakie ? czy wszystkie wejda 8 czy 7? Z tego co wyczytalem to rozmiar opon to chyba 225/45. Chcialem sie upewnic zanim zakupie felgi i opony. ~A i jeszcze czy pakowac sie w run flaty na zimowki czy nie ma sensu?

Witam

Moja beemka to 330d M sport -letnie opony to MV3 18". Chce zakupic na zime jakies oryginalne uzywane felgi i stad pytanie. Jakie felgi najmniejsze wejda bez problemow obcierania itp. Chce jak najmniejsze ale z tego co wyczytalem to przy tym zawieszeniu i zaciskach to chyba najmniej 17. Ale jakie ? czy wszystkie wejda 8 czy 7? Z tego co wyczytalem to rozmiar opon to chyba 225/45. Chcialem sie upewnic zanim zakupie felgi i opony. ~A i jeszcze czy pakowac sie w run flaty na zimowki czy nie ma sensu?

1. W ori masz 8j x 17 z oponami 225/45 R17. ET felg niestety nie pamiętam :)

2. Potwierdzam, że mniej jak 17 ci nie wejdzie ze względu na rozmiar tarcz w 330d

3. Zimówki mam na felgach Radial Spoke 187 8j x17 i na to założone opony 25/45 R17 Michelin Alpin A4 (nie runflaty) z indeksem do 240km/h i sprawuje się to całkiem nieźle. Jedyna wada tych opon to według mnie brak kołnierza ochronnego