Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

zwracam się do Was o pomoc , chciałbym abyście fachowym okiem spojrzeli na poniższe BMW:)

http://carsland.gratka.pl/ogl/13718959.html#b43630f03bd015b4,1

Widziałem je dzisiaj, jechałem nim i jak dla laika - brak zastrzeżeń. Niestety - jestem laikiem stąd zwracam się z prośbą do Was.

Czy to autko jest warte swojej ceny, czy nie? Zderzak jest M-Pakiet i była to dostawka, o czym zostałem poinformowany. Jestem do niedzieli wieczora w Gdańsku i waham się pomiędzy dwoma autkami - stąd pilność mojego pytania. A może jest ktoś z Trójmiasta, kto widział to BMW albo ma czas spojrzeć na nie fachowym okiem (oczywiście odpłatnie)?

Pomożecie? :)

Pozdrawiam,

Piotrek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołożony zapewne nie bez powodu, bo mogło coś być..zauważ, że z przodu i w błotnikach są białe kierunki a z tyłu pomarańczowe i tak nie wychodzi z fabryki :roll: warto rozkodować VIN i będziesz wiedział jakie powinny być a za pewne pomarańczowe. Sprzedający potwierdza bezwypadkowość? Warto podjechać na mały przegląd i zweryfikować stan.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Cena wg mnie jest zawyżona. Nie tak dawno bo w maju rodzice kupowali dla siebie BMW e46 najbogatsza wersja 12 głośników harman/kardon 8 poduszek jazna skóra pod nogami jasny welur duża navi 16:9 automat i wgl na klapie naklejka exlusive i zapłacili dużo mniejszą cenę jak tutaj do tego tu mały wyświetlacz oraz 2 el szyby a u rodziców 4el. szyby. Wg mnie cena jest spora
Opublikowano

@przemo

I pewnie jeszcze bezwypadkowy, igiełka, od księdza z niemiec co tylko w niedziele do kościoła jeździł ;)

Moim zdaniem cena jest w sam raz - jeśli auto jest faktycznie bezwypadkowe i takie piękne jak na zdjęciach. To jest rocznik 2003 z dieslem, często warte uwagi egzemplarze z 2001 są w takiej cenie.

Sprzedający to chyba firma, ja bym żądał umieszczenia w umowie przebiegu i zapisu, że auto jest bezwypadkowe.

Swoją drogą wpisy w książce dobrze by porównać z danymi z BMW (bo przebieg jak na 9 letniego diesla jest niewielki) oraz na ile się da sprawdzić bezwypadkowość.

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaki przebieg ma buma Twoich rodziców? Pewnie 120 tyś, 2003-4 rok i ile? 19 tysi? :roll:

Kolega mnie uprzedził :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Przede wszystkim - bardzo DZIĘKUJĘ za już udzielone podpowiedzi :)

M Pakiet dołożony był z powodu zamówienia klienta, którego koniec końców klient nie sfinalizował. Widziałem oryginalne zderzaki, które zastąpił MPakiet. Wszystko wydaje się być naprawdę solidne i warte uwagi. Jutro autko na lekką diagnostykę i zobaczymy. Na coś szczególnie zwrócić uwagę? Jakiś słaby punkt?

Pozdrawiam,

Piotrek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak całą blacharę przodu :roll: zapytaj dlaczego lampy z tyłu nie pasują do reszty, warto też sprawdzić dokładnie tył..zaraz rozkoduje vin to będzie wiadomo jak wyszedł z fabryki, a ta historia o zderzaku to bajka jakich mało :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAS71030CJ35300

Kod typu AS71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka STOFF JACQUARD/GRAU-(WAR TITANGRAU) (H9TT)

Data prod. 2003-01-17

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie kierunki powinny być pomarańczowe, ogólnie pierdoła, ale często przy okazji rozbitego przodu tak robią, no i ten zderzak i jego historia :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wszystko niny się zgadza, ale moc zdekodowana po VINie różni się od tej, którą sugeruje sprzedający (150KM). To jakiś model po lifcie, czy przez 9 lat ta 320 zyskała 40 kucy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystko spoko.

w vin to 110 Kw czyli 150 KM :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena wg mnie jest zawyżona. Nie tak dawno bo w maju rodzice kupowali dla siebie BMW e46 najbogatsza wersja 12 głośników harman/kardon 8 poduszek jazna skóra pod nogami jasny welur duża navi 16:9 automat i wgl na klapie naklejka exlusive i zapłacili dużo mniejszą cenę jak tutaj do tego tu mały wyświetlacz oraz 2 el szyby a u rodziców 4el. szyby. Wg mnie cena jest spora

I właśnie ta naklejka na klapie exclusive powiedziała wszystko o samochodzie Twoich rodziców :mad2: nie wstydź się, napisz że kupowali w Radomiu albo Plocku, napisz , a co Ci zależy :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to nie tak jak myślisz :wink:

kolega napisał że exlusive nie exclusive.

to specjalna wersja e46 z ekstra tajnym rabatem dla znających temat koneserów.

którym nie da się wcisnąć dziesięcioletniego salonowego 320d z małym przebiegiem powyżej 20000zł

tak jak wszystkim innym mało obeznanym w temacie :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja obstawiam Płock :norty: tam wszystkie to wersja "exlusive" :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Cena wg mnie jest zawyżona.

Następny znawca "cenomaniak" się znalazł na forum. Jeden przestał się udzielać to mamy następnego :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Jeżeli auto się podoba to trzeba kupować, a nie na siłę szukać dziury w całym. Po zdjęciach wygląda na bardzo zadbany egzemplarz, wyposażenie całkiem fajne. Cena normalna jak na polski rynek. Kilka zł można utargować na przednie, bądź tylne lampy aby mieć jednolity komplet (można też po prostu spytać bo może sprzedawca ma je w garażu). Jeżeli spełnia Twoje warunki to kupuj. Mi osobiście się podoba i nawet jeżeli był walnięty i porządnie naprawiony to miałbym to w nosie :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też jestem tego zdania :cool2: pomarańczaki w tym kolorze wyglądają obłędnie, nie wiem po co ktoś to psuł :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Sinest i jak autko było oględzinowane, może już kupiłeś i się nie chwalisz :wink: :?: .

Sprawa przodu bardzo kontrowersyjna i zastanawiająca :arrow: coś być musiało.

Najważniejsze to w miarę możliwości zweryfikować jak duże obrażenia i czy Tobie całość odpowiada.

Opublikowano

Witajcie,

sprawa z autkiem jest mocno zastanawiająca. Oględziny były już prawie umówione, zderzak oryginalny widziałem, ale... Postanowiłem sprawdzić opinie o sprzedawcy i... (wklejam tylko jeden z kilku linków)

http://www.uwagi.pl/articles/view/9263856/Handel/Auto-Handel

i przeraziło mnie, że to jest ten komis, który był przedstawiany w Turbo Kamerze w TVN Turbo. Jako, że zajmuję się zawodowo marketingiem, bardzo dziwna jest dla mnie duża liczba pozytywnych opinii (w linku powyżej). Wiem, że zdobycie pozytywnej opinii jest mega ciężkie - bo jak Polak zadowolony, to wystawienie przez niego pozytywnej opinii (bez tzw. popychacza, gadgetu etc.) jest rzadkością. Za to jak coś było źle i trzeba zmieszać z błotem - to jest pierwszy ;)). A tu, samochody stoją na parkingu, a pozytywy się sypią i to często z tego samego IP.

Postanowiłem, że jeżeli będą oględziny, to tylko w ASO BMW, a to było nieczynne w niedzielę.

Jest mi źle, bo szukałem Mazdy, a wsiąkłem w BMW i szukam czegoś dla siebie, ale jest to ciężkie. Jeżeli nie znajdę nic alternatywnego, to najprawdopodobniej postawię go w sobotę w ADO w Gdańsku (o ile sprzedający wyrazi chęć;).

Jak macie jakieś sprawdzone źródło, rzuciło Wam się w oczy jakieś ciekawe ogłoszenie (BMW 320 ewentualnie 120) 2003 i wyżej (do 30 000 PLN), to będę wdzięczny, a jak sfinalizuję zakup, to z miłą chęcią postawię jakieś dobre piwko :)

Opublikowano

zerknij do działu giełda, tam użytkownik puchi123 sprzedaje coś dla Ciebie, taniej, z wypasem, no i pochodzi z forum

:)

Opublikowano
Sinest, zgadzam się z tobą co do wystawiania pozytywnych opinii o tym komisie. Niby dlaczego kupując tam samochód miałbym sobie zadawać trud chwalenia ich. Za co, za to, że uprzejmie sprzedali mi auto które jezdzi? :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zerknij do działu giełda, tam użytkownik puchi123 sprzedaje coś dla Ciebie, taniej, z wypasem, no i pochodzi z forum :)

Polecam obejrzeć :cool2: chyba, że priorytetem jest automat to gorzej..nie chcę wnikać, bo to nie temat o nim, ale za taki egzemplarz wołałbym sporo więcej :roll: chyba, że kolega chce na siłę dostosować się do rynku..Jeśli bym szukał i był to bezwypadek (albo przynajmniej dobrze zrobiony :) ) to byłbym pierwszym i ostatnim klientem :mrgreen: mimo, że nie przepadam za skórą :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Podpisuję się pod sugestiami przedmówców, chociaż parę pytanek przez telefon bym pozadawał :norty: (nowy temat by się przydał do dalszych dywagacji :wink: ).
Opublikowano

Wiedziałem że znajdzie się dziurę w całym :norty: Niestety obawiam się, że do każdego auta znajdzie się haczyk, do tego z działu giełda również... jednak za taką cenę ja brałbym go od razu ... świetny kolor (jak mój :8) ), rewelacyjne wyposażenie, 2 komplety kół, no czego chcieć więcej ?? :wink: ma nawet nokię :norty: Z tego co widzę brakuje mu jedynie automatu, foteli sportowych i może jeszcze jakichś pierdółek. Trzeba być mega marudą aby narzekać :!:

Autko ze Szczecina, więc domniemywam że nikomu nie chce się ruszyć tyłka na oględziny :? Ja mieszkam w Olsztynie czyli ok 200km od stolicy i 160km od Trójmiasta, a i tak wszyscy narzekali że im za daleko.... więc nie zazdroszczę osobom ze Szczecina czy Suwałk chcącym sprzedać auto :wink: