Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakieś 10tyś km po wymianie sprzęgła, zaczął się uślizg. Po konsultacjach z mechanikiem oddałem sprzęgło na reklamację. Odpowiedz oczywiście była negatywna, mechanik zapewne nie wiedział ze to sprzęgło SAC. Od producenta dostałem takie uzasadnienie:

Reklamacji nie uznano. Nie stwierdzono wady wytwórczej sprzęgła. Przyczyną nieprawidłowości w pracy powyższego sprzęgła jest rozregulowanie dociśku. Jest to docisk samonastawny, który dostosowuje swoje położenie do grubości tarczy. Poślizg tarczy sprzęgła nastąpił w wyniku przestawienia samoregulatora nie wynikającego z eksploatacyjnego zużycia okładzin tarczy. Ponieważ usterka nie powstała z winy producenta powyższej reklamacji nie możemy uznać za zasadną.

Zastanawiam się co z tym sprzęgłem zrobić i w związku z tym mam pytanie:

Czy teraz takie sprzęgło jeżeli się zamontuje zgodnie z instrukcją, czyli przy użyciu specjalnego klucza będzie w pełni sprawne ??

Pozdrawiam

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano

W BMW jest wymieniasz sprzeglo i robi to ktos, kto srednio sie na tym zna, to moze zle to zlozyc...

Szczegoly na pewno moga Ci napisac mechanicy z naszego forum.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Niestety na własne życzenie trochę się wkopałem bo robił to człowiek po godzinach swojej normalnej pracy. Na BMW niby miał się znać ale wyszło jak wyszło. To już nie jest istotne. Pytanie dla mnie teraz ważne to czy po poprawnym montażu tego sprzęgła nie będzie z nim problemów?
BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Pracuje w częsciach samochodowych i wiem jak to jest. Oddajesz cos na reklamacje do hurtowni a tam siedzi jeden z drugim od reklamacji i pewnie mają nagonke aby jak najwięcej odrzutów spowrotem było. Pajace,troszke treści ci napisze i błyszczy a pewnie potrafią tylko paliwo wlac od baku durnie jedne :duh: , tak jak i ci,co im wydają takie ustalenia