Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dla mnie diesel i cabrio nigdy nie powinny iść w parze.

jeśli chcesz uniknąć zamknięcia tematu wpisz w tytule numer VIN

Tarcze hamulcowe Rotinger
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co sprzedawca mówił jak pytałeś o bezwypadkowość, której brak? Nie wiem ile one ogólnie stoją, ale jakbym miał tyle na wydanie na taką zabaweczkę to szukałbym bezwypadkowych, które i tak pewnie są po stłuczkach..a co było z tym jak brakuje tego magicznego słowa :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano

Co do bezwypadkowosci to sprzedajacy mówi ze było coś po lewej stronie malowane. Do sprawdzenia miernikiem lakieru i u mechanika czy to bylo zarysowanie czy cos co faktyczni moze miec wplyw na dalsza jazde i zachowanie auta na drodze.

Jakub co masz na mysli mówiąc o AutoDream w ten sposób? Jak podjechałem (bez uprzedzenia) tam obejrzeć to auto to go nie było bo właściciel nim jeździ. Tak myśle że jak coś jest nie tak z autem to by stało w komisie.... Jesteś z Włocławka to możesz przejechać i zobaczyć czy stoi ?

Opublikowano

Według VIN to auto mialo czarną skórzaną tapicerkę.....

To taki "chłyt marketingowy"

• Moderatorzy
Opublikowano

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAWM51060PX64675

Kod typu WM51

Typ 330D OL (EUR)

Typoszereg E E93 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji CABRIO

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57/T2

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2007-07-14

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S2MPA M LM RAEDER DOPPELSPEICHE 225 M/MB Obr. BMW, st. le. M podw. spr. 225

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S7XAA M LEDERLENK.+SCHALTWIP.+MULTIF. M leather st.wheel+shiftpaddle+multif.

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Instrukcja obsługi, jęz. włoski

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

• Moderatorzy
Opublikowano
jak dla mnie diesel i cabrio nigdy nie powinny iść w parze.

Spokojnie z 6 cylindrowym dieslem jest super połączenie.

A to auto:

powinny być felgi Mpakiet 19'' są zwykłe

kolor tapicerki sę nie zgadza

jest zamontowane podgrzewanie foteli, a seryjnie nie było

pochodzi z włoch - historia nie do spawdzenia

• Moderatorzy
Opublikowano

Sprawdzalem auto w ASO .... Sa zapisy. Przebieg się zgadza. Miał wymienioną turbosprezarke.

Co do skóry.... właściciel mówi że robi w branży skórzanej i mówił że środek był dla niego za ciemny i dlatego kupił komplet tapicerki w brazie - razem z podgrzewaniem. Mowi ze drugi komplet czarnej tapicerki tez ma i daje razem z autem. Mowi ze kupil ja we Włoszech i tam jezdził bo tam siedzial... to w sumie jest do sprawdzenia w kopii briefu. No i mowi ze jak tam jezdzil to zmienil fele na te bo mu sie podobaja. Sadzac po tym ze gosc ma drugi komplet skory to raczej nie przycinal na wszystkim kupujac najtansze czesci... co myslicie ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Gdyby można uwierzyć w to co mówi własciciel...mielibyśmy świat idealny.

akurat to co ona mowi to mozna sprawdzic... niech pokoaze drugi komplet tapicery i wpis w briefie ze byl wlascicielem we wloszech i chyba wszystko jasne .... popraw mnie jesli nie mam racji....

Opublikowano
Jakub, odpowiedz Wlodiemu "normalnie". Człowiek sie miota, sam sobie zadaje pytania i sam sobie próbuje odpowiedzieć. :D Włodi, jedz i sam obejrzyj bo widzę, że jesteś najarany jak szczerbaty na suchary. :mrgreen:
Opublikowano

adalbert... nie mogę, ja tu mieszkam i własciciela widzę prawie codziennie. :)

Wlodi...umów się , obejrzyj auto. Jeśli nic nie wzbudzi Twoje czujności to umów się na oględziny w dobrym warsztacie. Twoim warsztacie.

Aha , zapomniałem dodać że ja tego auta nie widziałem na żywo. Nie muszę.

• Moderatorzy
Opublikowano
Bylem widzialem.... gosc ma przyjechac do wawy... proponowalem sprawwdzenie u mojego mechanika... powiedzial ze doklada roznice ale zeby sprawdzac w wybranym przezemnie ASO.... pytanie czy jak w ASO powiedza ze wszystko jest zajebiste ... zawiecha ... podpiecie pod kompa testy wtryskow , testy przelewowe itp ... to czy brac to pomimo tych niejasnosci zwiazanych z "niejasnosciami" o ktorych piszecie powyzej..... sam mam auto ktore nie mialo wypadku a nie napisalbym bezwypadkowe bo np byl przerysowany blotnik (bcierki parkingowe) i maska bo mi jakis kretyn porysowal kluczami pod dyskoteka. Wg rozne rzeczy sie moga przytrafic (patrz stluczka) ale jak auto jest zrobione naprawde solidnie to nie powinno byc obaw. Pomijam oczywiste kwestie typu uszkodzenia ramy / podluznic. Jak sadzicie?
  • Moderatorzy
Opublikowano
adalbert... nie mogę, ja tu mieszkam i własciciela widzę prawie codziennie. :)

Wlodi...umów się , obejrzyj auto. Jeśli nic nie wzbudzi Twoje czujności to umów się na oględziny w dobrym warsztacie. Twoim warsztacie.

Aha , zapomniałem dodać że ja tego auta nie widziałem na żywo. Nie muszę.

W jakim sensie "nie musze" ... wiesz cos o właścicielu o czym powinienem wiedziec ? Przedstawia sie jako gość który robi w branży skórzanej i mówi że ma jeszcze M5... jesli wiesz ze to fantazja i nie ma u Ciebie w miescie M5 to napisz to bede wiedzial ze cos jest nie tak. Jesli wiesz ze gosc jest np handlarzem to tez bylaby to przydatna informacja ;).

Opublikowano
Włodi, czytaj z uwagą. Jakub napisał kim jest sprzedawca. Jeżeli stawia ci warunki co do miejsca sprawdzenia auta, to olej go ciepłym moczem. Samochód też. Ty kupujesz, płacisz i stawiasz warunki. Moja rada, zostaw temat, ale wiem, że nie zostawisz. Domyślam się że masz ciśnienie na ten samochód, ale zostaw emocje i myśl logicznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cena dobra bo w de trzeba dać podobnie tylko że bez akcyzy.

ale na tym podobieństwa się kończą :wink:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
"Mowi ze kupil ja we Włoszech i tam jezdził bo tam siedzial..."

a mówił za co?

Też się nad tym zastanawialem....pozwolili mieć w więzieniu auto?

Co do auta. Myślałem Wlodi, że jak rozkodujesz VIN i zobaczysz rzeźbę z tapicerką to odpuścisz. Każda wątpliwość powinna być ze zdwojoną siłą rozpatrywana na niekorzyść sprzedającego, a Ty masz być nieufny. Tym bardziej w branży gdzie każdy każdego chce oszukać.

Gość z branży skorzanej kupuje fotele z innego auta, rzeźbi w elektryce, zmienia konsolę....zamiast uszyć sobie skórę z wymarzonego koloru i wysokiej jakości materialu?

Każdy kto robi w branży skórzanej powie Ci, że tapicerka fabryczna to szajs....

A dlaczego sprawdzamy tylko w ASO? To akurat jest bardzo proste. Myślę, że już Cię rozgryzł przez telefon i wie że jak zobaczysz auto to kupisz. Poza tym wizytę w ASO trzeba umówić, jest droga, a Ty oczywiście zostaniesz zaskoczony telefonem w stylu "dzien dobry jestem własnie przejazdem w Warszawie. Chce pan zobaczyć auto? Przepraszam że w niedzielę..."

• Moderatorzy
Opublikowano

Siedzial w Włoszech w takim sensie ze tam przebywał .....

A co do ASO to ona sam zaproponował ASO i ze zaplaci za ASO....dziwne jak dla mnie

Opublikowano
Dlaczego jeszcze nie zauważasz, że ten cwaniak przegina i kombinuje. Odpuść sobie bo prawdopodobnie będziesz żałował. Takie jest moje zdanie, wybór należy do ciebie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja tam bym na Twoim miejscu pokusił się o import we własnym zakresie i darował sobie cuda z komisów.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały