Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jestem tu nowy -dopiero noszę sie z zamiarem kupienia swojej BMW.

Stąd moje pytanie- tak naprawdęo Wasze opinie o dwóch samochodach:

WBAVU31030KY45453 - http://otomoto.pl/bmw-320-full-skora-navi-100-bezwypadek-C25679454.html - samochód nawet łądny, tylko to jakiś bard opisuje ten samochód... może Wam coś się rzuci w oko co by mogło nie pasować, no i przebieg mały. :)No i zdaje mi sięże nie ma uszczelek pod światłami z przodu - co przeważnie świadczy że było cośz nim robione + ślady na pokrywie silnika od rąk.

Drugi którym sieinteresowałem to:

http://otomoto.pl/bmw-320-diesel-skora-duza-navi-C23385676.html

Warto się nimi zainteresować??

Bardzo dziękuję Wasm za pomoc. Jeszcze siędobrze nie znam na BMW, nie wiem na co zwracać uwagę, możę gdzieśmożna sprawdzićjakie przebiegi miały te auta ?

Pozdrawiam.

Duncan666 ;)

Opublikowano (edytowane)
Ten pierwszy to niezła promocja. Nowy 225 tyś, a czterolatek za 18% tej ceny. Moda na niemieckich generałów rocznik 1942 już minęła. Teraz są dyrektorzy banków. Cóż powiedzieć - jechać, obejrzeć, pomierzyć, sprawdzić w ASO historię i pewnie odkryć prawdę ;) Edytowane przez maciekE60
Opublikowano

OK, dzięki za odpowiedź.

Dawno nie miałem takiego problemu z zakupem samochodu.

Poza tym nie wiedomo jak to będzie z : wtryski dwumasa , itp... ja kto wygląda, jak pada często.

Kupię samochód żeby nie mieć problemu a tu dopiero się problemy pojawią. Mam nadzieje że dobrze wybiorę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolego, jakieś 3 miesiące temu kupiłem e90 z 2008 w sednie, też w dieslu, w miarę z bogatym wyposażeniem za ponad 20 tys. zł więcej (przebieg o połowę niższy, bezwypadkowy i z polskiego salonu). Więc uważam, że te auta muszą być po poważnym wypadku i przebieg też jest raczej wątpliwy. Jeżeli nie chcesz żeby nowy nabytek nie był studnią bez dna radzę Ci szukać auta w tym przedziale cenowym z początku produkcji.

pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dyrektor banku, jasne :D Takie kity to chyba tylko przedszkolak łyknie. W tej cenie ciężko znaleźć dobrą "trójkę" z 2005 roku a co dopiero 2008. Ja bym odpuścił, bo wpakujesz się na minę.
Opublikowano
Dyrektor banku, jasne :D Takie kity to chyba tylko przedszkolak łyknie. W tej cenie ciężko znaleźć dobrą "trójkę" z 2005 roku a co dopiero 2008. Ja bym odpuścił, bo wpakujesz się na minę.

Jaki 2008? To 2007 i do tego styczeń:

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVU31030KY45453

Kod typu VU31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2007-01-23

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BHA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 156 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 156

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S386A DACHRELING Reling dachowy

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano
Najtansze oferty cenowe z danego rocznika należy odrzucic. No chybz że kupujesz tylko CENE. :duh: ASO moze nawet potwierdzi przebieg ale ide o zakad ,ze sa po robotach blacarsko -lakierniczych i to wielce poważnych. Hej
Opublikowano

Serdeczne dzięki za odpowiedzi i troszkę chłodnego spojrzenia na temat : )

Czeka mnie jeszxcze ciężka przeprawa z tym tematem.

Serdeczne dzięki!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A może by tak trochę porządku? Bo zaraz będzie, że ta szara tam to a ta granatowa tam to..1 temat=1 auto :x

viewtopic.php?f=44&t=72889

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Najtansze oferty cenowe z danego rocznika należy odrzucic. No chybz że kupujesz tylko CENE. :duh: ASO moze nawet potwierdzi przebieg ale ide o zakad ,ze sa po robotach blacarsko -lakierniczych i to wielce poważnych. Hej

może wcale nie chodzi o robote blacharską tylko o większy wkład finansowy w części eksplatacyjne :

zawias

koło pasowe

dwumasa

turbo

wtryski itp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nieważne, że auto wyprodukowane w 2007, liczy się "rok modelowy" :lol: Nadal nie mogę się nigdzie dowiedzieć co to oznacza :mrgreen:

właśnie ja się też nie dowiedziałem jeszcze :mrgreen:

ale działa to w drugą stronę.

sprzedaje okazyjnie passata 2004 rok ciotki i handlarzyki w komisie sprawdzają wnikliwie czy 2004 to rok produkcji czy modelowy :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
rok modelowy to wymysł handlarzy dla zamydlenia oczu potencjalnemu nabywcy (zielonemu na dodatek) bo wiadomo że e 46 sa modele przed i po liftowe a passaty mają oznaczenia B1 B2 itd
Opublikowano

A pomysł z dyrektorem stąd, gdyż pewnie w papierach jest ing, bo auto pewnie po leasing

u.

Opublikowano (edytowane)

jeraz jest patent, poprzedni właściciel - instruktor nauki jazdy :)

albo sprowadzony dla siebie, miała jeździć nim moja żony, ale niestety jej nie przypadł do gustu

Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Cena faktycznie śmiesznie niska. Car pass do sprawdzenia, podobnie jak auto. Cena netto więc dojdą opłaty. To może być auto poleasingowe. W każdym razie można sprawdzić gdzie jest haczyk.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Nie słyszałem, ale zapisuję w swoim słowniku. :mrgreen: Cały czas szukam czegoś bardziej wyszukanego, coś co wyrwie z butów. Kiedyś proponowałem żeby założyć dział pt. śmieszne, głupie, beznadziejne zachowanie się sprzedającego podczas oględzin przez kupującego. Jak by przeszło. W ten sposób oprócz radochy z czytania, można by było przybliżyć "sylwetkę" np. handlarza, co na pewno miałoby wpływ na podjęcie decyzji kupna. Nie raz przecież nie potrzeba oglądać samochodu, wystarczy rozmowa z włascicielem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pomysł z dyrektorem stąd, gdyż pewnie w papierach jest ing, bo auto pewnie po leasingu.

:mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

E9x już bez wdawania się w szczegóły czy 07r albo 08r za 40 tyś to strach jechać oglądać, chyba że jest się z zawodu lakiernikiem - blacharzem i od czasu czasu do czasu lubi się śrubkami kręcić ..............

Swoją drogą wczoraj miałem okazję przyjrzeć się bliżej E90 320d za 42,5 ale 05r :!: i akurat ta mogła by czekać na mnie w garażu :wink: .