Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Koledzy pomóżcie mi rozwiązać mój problem w mojej e46.. Mianowicie chodzi mi o ogrzewanie! Gdy je włączam to strasznie tam rzęzi, szumi,ociera jakby..

Co to może być? Dodam że klime mam nie nabitą więc w ogóle jej nie włączam.. A i rzęzi tylko na niskich obrotach nawiewu.. Jak włącze na full nic nie słychac..

Proszę o pomoc..

Opublikowano
U mnie było to samo i tak jak dobrze radzi Kolega MiFlo jest to wina łożysk. Ja u siebie spryskałem to tylko WD40 i do tej pory nie ma nawet pisknięcia... a od tej "naprawy" minęło już sporo czasu.
Opublikowano

A jak pryskałeś wd40 to demontowałeś całą kratkę nawiewu? Z której strony mam prysnąć?

To moje pierwsze bmw więc dlatego tak się dopytuje..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrobisz, zrobisz, trochę wiary w siebie :mrgreen: z którego roku masz swoje 320d? Jak po lifcie to od razu klapki w kolektorze do wywalenia :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
powiedz skąd jesteś to może znajdzie się dobra duszyczka która ci pomorze, co do mojego postu to ja po prostu strzelałem bo co innego może być. Ja bym proponował wymianę łożyska, koszt niewielki a mamy pewność że nie będziemy musieli całej operacji powtarzać. WD40 jest na bazie wody więc jak wyschnie to będzie jeszcze gorzej choć zależy to od przypadku.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
Też się tego obawiałem, ale Panowie odpalam nadmuch i jest tylko powiew wiatru, bez tych już "kultowych" świerszczy" z kratki nawiewu :wink:
Opublikowano
Dobrze by było jakby mógł mi ktoś pomóc ;) Ja jestem z Mazur z okolic Olsztyna.. Sprowadziłem swoją e46 z Niemiec dwa tyg temu i już wiem że będę musiał trochę w nią włożyc.. Muszę poduszki pod silnikiem i skrzynią wymienić,klocki i tarcze, olej i filtry i teraz jeszcze to :[ Koledzy a powiedzcie mi czy jak turbo dosyć głośno gwizda to już mam się niepokoić? Bo u mnie dosyć mocno gwizda ale na zimnym silniku a później już go nie słyszę..
Opublikowano
Dzwiek turbiny moze byc bardziej słyszalny, przez nieszczelny łacznik elastyczny wydechu, bądz braku katalizatorów. Pozdr.
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
filtry oleje itp to normalna sprawa jakie auto byś nie kupił musiał byś to zrobić, owy wiatrak to groszowy koszt naprawy, turbo? no cóż na dwoje baba wróżyła sprawdź czy leje i ew jak mocno i sprawdź czy masz 2 katalizatory czy ktoś je wyciął i jest przelot

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM